L’UJI celebra el Dia de la Xarxa Valenciana d'Universitats Públiques Saludables amb punts d’informació, accions participatives i repartiment de fruita

18/11/2016 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I de Castelló ha celebrat el 17 de novembre el Dia de la Xarxa Valenciana d'Universitats Públiques Saludables. En aquesta ocasió, les cinc universitats públiques valencianes han volgut fer èmfasi en la importància que la sostenibilitat té per a poder aconseguir una bona qualitat de vida. Per això, amb el lema «Cuida’t, cuida’l», aquesta jornada ha recollit diferents activitats que emfatitzen tant els beneficis socials, econòmics i mediambientals que poden obtenir-se si s'inverteix en la promoció de la salut com les implicacions que per a la salut tenen la contaminació, la degradació mediambiental i la utilització no sostenible de recursos naturals.

En el cas de la Universitat Jaume I, s'ha instal·lat un punt d’informació a l’Àgora per tal de sensibilitzar la comunitat universitària sobre la importància que la sostenibilitat i la cura dels recursos té per al benestar i la qualitat de vida, que ha inclòs una exposició fotogràfica. A més, s'han realitzat jocs al voltant d’aquesta temàtica i el mural «pensa en sostenible» per al qual s'ha demanat als visitants que proposaren idees per a millorar el compromís universitari amb el medi ambient i la salut. També s'ha donat visibilitat als esforços que fa l’UJI en matèria de sostenibilitat, per exemple, recordant els punts de reciclatge, els punts de bicicletes, el programa de voluntariat ambiental de l'UJI o els projectes de recerca.

La campanya al campus s'ha completat amb el repartiment de fruita de temporada en diferents punts de l’UJI amb la intenció de sensibilitzar sobre la influència que tenen els hàbits d'alimentació en la cura del medi i de la pròpia salut. També s'ha aprofitat per a conscienciar sobre la petjada ecològica de la comunitat universitària a través d'una enquesta a peu de campus. Els resultats es publicaran en la web, al costat d'un llistat amb estratègies que puguen millorar l’aposta per la sostenibilitat.

La Xarxa Valenciana d’Universitats Públiques Saludables (formada per la Universitat Jaume I, Universitat de València, Universitat Politècnica de València, Universitat d’Alacant i Universitat Miguel Hernández d’Elx) recorda que la funció primordial de la universitat en docència, investigació, innovació i projecció social i cultural representa un marc idoni per a contribuir notablement a la promoció de la salut i al benestar de la població, la qual cosa representa un compromís ineludible de les institucions amb aquests valors.

La universitat no és, ni pot ser, aliena al valor de la salut. És necessari aprofundir en una universitat que, tot complint la seua principal missió, incorpore la promoció de la salut com a estratègia institucional. Així, l’objectiu és potenciar la universitat com a entorn promotor de la salut de tota la comunitat universitària i de la societat en conjunt, a través de processos participatius, col·laboratius, dinàmics i actius, que facen més fàcils les opcions més saludables.

Per tal d'aconseguir una universitat saludable, la xarxa tracta de promoure el desenvolupament d’uns hàbits que faciliten una vida autònoma, activa, responsable i compromesa a millorar la qualitat de vida de les persones i la societat. 

Comunicat

Fotografies

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions