L’UJI presenta dos llibres sobre la Guerra Civil a Castelló en les I Jornades per la Memòria Històrica a Benlloch

15/11/2016 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I va presentar en les I Jornades per la Memòria Històrica celebrades a Benlloch dos dels llibres editats per Publicacions de l’UJI sobre la Guerra Civil a Castelló dins de la sèrie «Testimonis» de la col·lecció «Història i Memòria»: Biografies rescatades del silenci. Experiències de guerra i postguerra a Castelló i Vides truncades per la Guerra Civil a Castelló.

Biografies rescatades del silenci. Experiències de guerra i postguerra a Castelló permet als lectors i lectores descobrir el camí de la memòria històrica com un instrument perquè els testimoniatges de moments difícils de la història col·lectiva tinguen la possibilitat de comunicar les vivències positives i negatives, parlar dels records i eixir del silenci. El llibre compta com a editors amb Rosa Monlleó, Alfredo Fornas i Ivan Medall.

Durant les jornades també es va presentar Vides truncades per la Guerra Civil a Castelló. L’obra, amb Rosa Monlleó i David Oliver com a editors, recull set biografies, a més de les entrevistes, documents escrits i gràfics que fan més complet el relat històric.

Les I Jornades per la Memòria Històrica, organitzades per l’Ajuntament de Benlloch amb el suport de l'UJI i la col·laboració del Grup d’Estudis d’Història Local i Fonts Orals, tenien com a objectiu donar a conèixer el paper estratègic i crucial de Benlloch durant la Guerra Civil i familiaritzar el públic assistent amb la seua història recent, despertant noves inquietuds entre els més joves i apropant-los de manera intergeneracional als fets ocorreguts al seu entorn.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions