El Màster Erasmus Mundus en Tecnologies Geoespacials celebra la 8a edició de la trobada Geomundus a la Universitat Jaume I

07/11/2016 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El simposi internacional Geomundus 2016, que enguany ha portat per lema «La ciència de la informació geogràfica», ha celebrat la seua vuitena edició a la Universitat Jaume I, un congrés organitzat per l’estudiantat de segon curs del Màster Erasmus Mundus en Tecnologies Tecnoespacials juntament amb l'Institut de Noves Tecnologies de la Imatge (INIT).

A l'esdeveniment, que ha comptat amb més de 50 persones inscrites, ha assistit estudiantat del màster procedent de la Universidade Nova de Lisboa (Portugal) i la Ludwig Maximilians Universität München (Alemanya), així como investigadors, doctors i professionals de las ciències geoespacials de més de vuit països diferents els quals han abordat aspectes emergents com big data, geoapps o realitat augmentada i la seua aplicació en camps com l'agricultura, l'ecologia o el canvi climàtic.

El catedràtic de la Universitat de Califòrnia Alan Murray ha sigut l'encarregat d'oferir la conferència inaugural sota el títol «Why you should care about advanced spatial analytics». D'altra banda, el professor Richard Sliuzas, de la Universitat de Twente, ha oferit la ponència «Slum mapping: maps as infrastructures or infrastructuring mapping?». A més, s'han realitzat tallers pràctics com ara «Building geo-idees and exploring data to create a smart cities-apps», impartit pel membre del grup d'estudiants GEO-C de l'UJI Fernando Benítez, i «Geovisual analytics: Problems, datasets, and tools», de la mà del professor Anthony C. Robinson, de la Universitat de Pennsilvània, qui també va oferir una ponència.

Així mateix, en el simposi s'han presentat diferents publicacions, algunes d'elles de representants de la Universitat Jaume I, concretament d'Albert Sánchez, Diego Pajarito, Khoi Manh Ngo, Fernando Benítez i Manuel Portela. 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions