Alumnat de l’UJI visita Mascarell com a inici d’un projecte multidisciplinari de promoció de la localitat

07/10/2016 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
Twitter
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Uns 150 alumnes dels graus de Mestre Infantil, Periodisme, Publicitat i Relacions Públiques i Història i Patrimoni de la Universitat Jaume I ha visitat la població emmurallada de Mascarell com a inici del projecte d’estudi multidisciplinari «Promocionant Mascarell» que es desenvoluparà durant el primer semestre dins del conveni signat entre la universitat pública de Castelló i l’Ajuntament de Nules.

L’estudiantat desenvoluparà com a treball, en diverses assignatures de cadascun dels graus, les accions que formaran part del projecte. En el Grau en Mestre Infantil dissenyaran una ruta per aquesta vila medieval per a l’alumnat d’infantil dels col·legis de Nules; en Periodisme i Publicitat i Relacions Públiques s’ocuparan del pla de comunicació i difusió del projecte, i en Història i Patrimoni s’encarregaran de proporcionar el contingut de les accions.

L’Ajuntament de Nules s’ocuparà de l’organització funcional del projecte, afavorint la realització de les activitats dissenyades, i la Universitat serà responsable de l’organització docent i administrativa. A més de les accions que es realitzen en la posada en marxa del projecte, com ara la visita lúdica i cultural de l’alumnat d’infantil, l’estudiantat universitari exposarà en el ple de l’ajuntament el projecte i debatrà amb els representants municipals les qüestions més rellevants.

Estudi arquitectònic

Estudiantat i professorat de primer curs del Grau en Arquitectura Tècnica també ha visitat el nucli urbà de Mascarell per a iniciar l'estudi de la construcció tradicional d'aquesta vila medieval. La visita, guiada per l'alcalde de Mascarell, Felipe Sánchez Ruiz, ha servit per a conèixer els indrets més singulars i característics del recinte emmurallat i alguns dels habitatges més peculiars.

L'estudiantat, en grups de tres o quatre alumnes, estudiarà de forma interdisciplinària des del punt de vista de totes les assignatures del curs un habitatge tradicional i realitzarà un treball conjunt que presentarà públicament. Dins del grup d'alumnat hi ha alguns alumnes Erasmus de la Universitat de Pavia, que recentment ha firmat un acord universitari amb l'UJI per a cursar un doble grau en Arquitectura Tècnica per ambdues universitats.

L'activitat s'inclou dins del projecte dirigit del primer curs de la titulació, un mètode de docència basat en el Work-Based Learning (WBL) que es desenvolupa des dels inicis del grau i que ara s'ha estès a altres titulacions de la Jaume I, com són els graus que desenvolupen el projecte «Promocionant Mascarell».

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions