L’UJI felicita els estudiants amb millors notes d’accés a la universitat

08/07/2016 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  •  millors-nau Millors_Notes_PAU_16DLL22_in

    Recepció de l'estudiantat amb les millors notes d'accés a la universitat. | FOTOS: DAMIÁN LLORENS

La Universitat Jaume I va reunir l’estudiantat amb millors notes d’accés a la universitat per tal de fer un reconeixement als seus brillants resultats en les proves de juny i la seua trajectòria excel·lent en el batxillerat. En l’acte, el rector de la Universitat Jaume I, Vicent Climent,  els va felicitar per les seues qualificacions i els va animar a continuar amb la mateixa dedicació pels estudis, a més de gaudir de l’etapa universitària que ara comencen. La vicerectora d’Estudiants, Ocupació i Innovació Educativa també els va desitjar molta sort per al futur i els va explicar els programes que l’UJI ofereix a l’estudiantat excel·lent, així com els diferents premis i reconeixements a què poden optar al llarg de la seua trajectòria acadèmica.

Per la seua part, els estudiants van comentar que l’esforç dia a dia i la dedicació al llarg de tot el batxillerat és una de les claus per a aconseguir uns bons resultats. Així ho va apuntar Aarón Gas, alumne de l’IES Álvaro Falomir d’Almassora i futur estudiant de Traducció i Interpretació: «Ser constant els dos anys de batxillerat és important perquè aquesta nota és una part important de la qualificació final». Així mateix, Paula López, del Fina Izquierdo, que vol ser metgessa, també va afegir que «si estudies, lluites i ho dones tot, al final sempre ho aconsegueixes», una idea que va compartir Sol Cervera, del col·legi San Cristóbal i futura estudiant de Química, qui va assenyalar que «és important ser conscient de quina és la teua meta i donar el millor de tu per a aconseguir-la, a més de tenir sort i no estar nerviosa».

I és que, tot i que són estudiants excel·lents, també van passar un poc de nervis per les proves. «Jo estava tranquil fins que va arribar el dia d’abans, però una vegada fas el primer examen els tres dies passen voltant» explica Iván Galas, alumne de l’IES Honori García de la Vall d’Uixó, que vol estudiar Traducció i Interpretació. No obstant això, també hi havia qui va estar tranquil en tot moment, com Alejandro Cercós, de l’IES Alt Palància de Segorbe, que estudiarà el Grau en Videojocs i destaca la satisfacció personal que suposa aconseguir unes bones notes, encara que aconsella no tenir una gran preocupació per les qualificacions. Per la seua part, Jordi Miralles, de l’IES Sos Baynat, tenia clar des de l’ESO que volia cursar Informàtica, i creu que «trobar el mètode d’estudi que millor s’adapte a tu, combinat amb el descans, i no obrir el llibre el dia d’abans dels exàmens» són factors essencials per a superar les proves amb èxit.

D’aquesta nova etapa universitària esperen ampliar horitzons, viure noves experiències i fixar-se noves metes. «Jo espere conèixer gent nova i centrar-me ja en aquelles matèries que de veritat m’agraden. Crec que serà tot un nou món», va assenyalar Víctor Blasco, de l’IES Politècnic i futur estudiant de Medicina.

 

Convocatòria extraordinària de les PAU

Un total de 484 estudiants de secundària dels centres de la província de Castelló van realitzar les proves d’accés a la universitat en la convocatòria extraordinària que va tenir lloc del 5 al 7 de juliol a la Facultat de Ciències Humanes i Socials.

La prova va incloure una fase general, que permet accedir a la universitat als estudiants de batxillerat i té una validesa indefinida, i una fase específica voluntària, a la qual podien presentar-se tant estudiants de batxillerat com de cicles formatius, amb una validesa de només dos anys. Els matriculats sols en fase específica van ser 73.

Els resultats d’aquestes proves es publicaran el 13 de juliol. La Universitat Jaume I informarà l’alumnat de les notes a través de missatges curts de text (SMS) als telèfons mòbils, i també podran accedir al portal de l’alumnat a consultar el detall de les seues qualificacions.

Com en convocatòries anteriors les peticions de reclamacions o segones correccions d’exàmens es faran a través d’un formulari web. Les sol·licituds es podran realitzar els dies 15, 16 i 18 de juliol. 

Fotografies

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions