L’UJI aborda en una jornada els últims avanços sobre l’Alzheimer

27/06/2016 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Unitat Predepartamental de Medicina de la Universitat Jaume I i la Unitat de Memòria i Demències de l’Hospital la Magdalena de Castelló van celebrar el passat 23 de juny una jornada divulgativa sobre la malaltia de l’Alzheimer.

L’acte d’inauguració va comptar amb la presència de Francisco López Benet, vicerector d’Ordenació Acadèmica i Professorat de l’UJI; Carmen Montón, consellera de Sanitat Universal i Salut Pública; Emilio Marmaneu, president de la Federació Valenciana d’Associacions de Familiars de la Malaltia d’Alzheimer (Fevafa) i M. Victoria Garrido, directora mèdica de l’Hospital la Magdalena de Castelló.

El vicerector va destacar la importància de realitzar activitats com aquesta per a «contribuir a la millora de les condicions de vida de l’entorn social, especialment pel que fa a una malaltia com és la d'Alzheimer, amb un nivell d'incidència tan determinant en la vida familiar i social dels qui la pateixen i de les persones del seu entorn». Així, va assenyalar que aquesta realitat exigeix un compromís per part de les institucions públiques, al qual l’UJI vol contribuir, per tal d’assolir la millor atenció sociosanitària possible d'aquests pacients i de les seues famílies. En aquesta línia, el president de Fevafa va fer referència a la possibilitat d’implantar a l’UJI una especialitat sobre Alzheimer i va reivindicar la creació d’un banc de teixits i cervells per a aprofundir en la investigació d’aquesta malaltia.

La jornada va donar a conèixer els avanços científics i tecnològics dels últims anys relacionats amb aquesta malaltia. Al llarg de la sessió es va abordar el diagnòstic, els factors hereditaris, el tractament i les perspectives futures en investigació.

 

Altres notícies de la FCS:

Experts en cirurgia de columna imparteixen a l’UJI un curs pràctic per a la millora d’habilitats quirúrgiques

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions