L’UJI presenta una oferta consolidada de postgrau amb 46 màsters oficials, 19 programes de doctorat i 42 estudis propis

26/05/2016 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Els estudis de postgrau constitueixen una formació superior indispensable per a l’especialització professional i, per això, la Universitat Jaume I presenta per al curs 2016/2017 una àmplia i consolidada oferta de postgrau conformada per 46 màsters oficials, 19 programes de doctorat i 42 estudis propis, uns programes formatius dissenyats amb la col·laboració de l’empresariat i experts de cada titulació per tal que s’ajusten a la realitat laboral i satisfacen les necessitats d’especialització dels graduats universitaris, els professionals en actiu i el teixit productiu.

Els programes oficials de postgrau inclouen màsters de tipus professionalitzant, investigador, mixt i amb atribucions professionals que s’ofereixen en diferents modalitats: presencial, semipresencial o a distància. Concretament, 33 dels màsters oficials són presencials, 6 semipresencials i 10 a distància. Així mateix, 15 són de caràcter interuniversitari, la qual cosa afavoreix les oportunitats de mobilitat per a l’estudiantat.

L’aposta de l’UJI pel multilingüisme també queda patent en aquests programes formatius amb dos màsters que inclouen classes tant en espanyol com anglès, el Màster en Estudis Internacionals de Pau, Conflictes i Desenvolupament i el Màster en Management, així com sis màsters amb docència íntegrament en anglès: English Language for International Trade, English Language Teaching and Acquisition in Multilingual Contexts, Economics, Química Teòrica i Modelització Computacional, Advanced Robotics i Geospatial Technologies. Cal destacar que els dos últims compten a més amb el reconeixement d’excel·lència i qualitat Erasmus Mundus per part de la Comissió Europea.

Pel que fa a l’activitat investigadora, l’Escola de Doctorat de l’UJI ofereix 19 programes de les diferents àrees de coneixement que proveeixen d’assistència i coordinació als doctorands i directors. L’oferta, concebuda a partir dels grups d’investigació consolidats de l‘UJI, està completament adaptada al nou marc legislatiu de l’Estat i inclou aspectes específics de formació en investigació.

El model educatiu de doctorat contempla la formació dels futurs investigadors i investigadores en aspectes com ara la difusió i divulgació de la ciència, la tecnologia i les humanitats, l’accés lliure al coneixement, la seua transferència efectiva a la societat, l’ètica en la pràctica investigadora, l’esperit emprenedor i la continuació de la carrera investigadora.

Aquesta formació transversal està concebuda com a punt de trobada d’investigadors i investigadores de diferents àmbits de coneixement i afavoreix la interdisciplinarietat. A més, els programes contemplen la mobilitat i, en particular, la realització d’estades formatives en centres internacionals com un element clau en l’etapa de formació doctoral.

Cal recordar que la primera fase de preinscripció per als màsters oficials finalitza el pròxim 3 de juny i la segona fase s’obrirà del 6 de juny al 3 de juliol. Pel que fa als programes de doctorat, el període de preinscripció serà de l’1 de juny al 29 de setembre.

 

Programes formatius propis

Quant als estudis propis de postgrau, l’UJI ofereix 42 propostes de formació en cursos d’especialització, cursos d’expert i màsters propis.

En concret, el Centre d’Estudis de Postgrau i Formació Continuada ofereix 18 màsters propis, dels quals cinc són nous (Història Militar de les Guerres Contemporànies; Direcció i Gestió de la Innovació; Ginecologia Oncològica; Psicologia Positiva Aplicada i Business Data Science);  11 cursos d’especialització amb una novetat (Mindfulness a l’Empresa: Insight Based Learning i Lideratge Atencional), i 13 cursos d’expert amb una nova incorporació (Rehabilitació i Gestió del Manteniment d’Edificis en el Context de la Renovació i Regeneració Urbanes).

Així mateix, l’oferta de formació continuada està formada per 115 cursos: 26 en l’àmbit humanístic, 36 en els camps jurídic i econòmic, 13 en l’àmbit de la salut i  40 en el camp tecnològic.

Més informació

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions