Chema Peñalver, director artístic del Festival Internacional de Música de la Vall d'Alba

30/05/2016 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El professor de música de la Universitat Jaume I, Chema Peñalver, ha sigut l'encarregat de la selecció d'artistes, el disseny i l'estructura del Festival Internacional de Música de la Vall d'Alba (FIMD´ALBA), un nou certamen del qual és director artístic i que se celebrarà el pròxim 18 i 19 de juny de 2016 a La Vall d'Alba.

En la presentació oficial de l'esdeveniment, que va tenir lloc el passat 27 de maig, Peñalver va agrair tant a la Diputació de Castelló com a l'Ajuntament de La Vall d´Alba el fet de delegar en ell la direcció artística del festival i va ressaltar tres aspectes fonamentals del certamen. En primer lloc, el seu caràcter internacional, ja que per l’Espai Cultural de la localitat desfilaran una trentena de reconeguts músics com el baterista nord-americà Jeff Jerolamon, el trompetista britànic Paul Evans, el pianista Eo Simon i els italians Daniel Barbieri i Nacho Luri, a més de músics nacionals com el pianista valencià Ricardo Belda, el baixista César Giner, el baterista Jesús Gimeno o la cantant castellonenca Bárbara Breva. 

El segon aspecte que va posar en relleu és l'aposta, tant de l'Ajuntament com de la direcció artística, per la música moderna contemporània i el jazz. En aquest sentit, Peñalver va assenyalar que FIMD´ALBA és el festival que faltava en el municipi per a completar la seua oferta cultural, un esdeveniment que potencia la música culta del segle XX: el jazz.

Finalment, va emfatitzar el caràcter intensiu del mateix, a diferència d'altres festivals o cicles musicals. En aquest cas, s'ha optat per concentrar-ho en un sol cap de setmana en el qual el públic podrà gaudir de quatre concerts, una master class i una desfilada al pur estil de la tradició de New Orleans.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions