Estudiantat dels instituts de Vila-real presenta els seus projectes al Quart Concurs de la Càtedra d’Innovació Ceràmica de l’UJI L’acte s’ha emmarcat en la II Jornada Científica Escolar «La ciència en femení» organitzada per la Càtedra

11/05/2016 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La sala d'actes de la Fundació Caixa Rural Vila-real ha acollit la II Jornada Científica Escolar, organitzada per la Regidoria d'Educació amb la col·laboració de la Càtedra d’Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real de la Universitat Jaume I, que enguany ha centrat la mirada en «La ciència en femení». Aquesta ha sigut una sessió convocada per a premiar els participants de la quarta edició del concurs de la Càtedra, en la qual també tenen un especial protagonisme les dones científiques de Vila-real.  

En la sessió, mig centenar d’estudiants dels instituts de Vila-real han exposat els seus treballs sobre noves fonts d’energia. En un acte presentat per la regidora d'Igualtat, Anna Vicens, i en el qual han participat el director territorial d'Educació, Robert Roig; el president de la Fundació Caixa Rural, Enric Portalés, i el director de la Càtedra Ceràmica, Juan Carda, l'alcalde, José Benlloch, ha destacat en el seu discurs la importància de reivindicar el paper de les dones en l'àmbit científic i de comptar amb joves estudiants interessats pel món de la ciència, als qui ha animat a seguir en la mateixa línia, ja que «d'ells depenen els avanços del futur de la societat».

En aquesta edició, uns cinquanta alumnes, procedents de l'IES Miralcamp, la Fundació Flors, el Laude British School of Vila-real, Bisbe Pont, Francesc Tàrrega, Santa María i Broch i Llop, han presentat els seus treballs sobre noves fonts d'energia i emmagatzematge davant el jurat del concurs de la Càtedra Ceràmica, que ha estat compost pel catedràtic de Química Orgànica de l'UJI Miguel Carda; el catedràtic de Química Física de l'UJI Sixte Safont; el representant del Col·legi Oficial de Químics i ANQE, Fernando Latre; la professora titular de Química Orgànica de l’UJI, Eva Falomir; l'inspector cap de la Conselleria d'Educació, Vicent Domènech, i la regidora d'Educació, Rosario Royo.

Així mateix, la catedràtica vila-realenca de Química Inorgànica de la Universitat de Sevilla Adela Muñoz ha moderat una taula redona en la qual han participat prestigioses científiques de Vila-real, com ara María José Cabrera, Estrella Ayet, Lourdes Chiva, Marina Safont i María Jesús Vicent d’Ocon, que han parlat sobre com ha sigut la seua trajectòria i el treball que desenvolupen en els seus respectius llocs. Tot seguit, Adela Muñoz ha oferit la conferència magistral «Dones en ciència i tecnologia». 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions