Pere Ubu, Guilles i I am Dive posen música en directe a pel·lícules de culte en Cinemascore Els alemanys Fenster van obrir la mostra amb el seu propi film

12/02/2016 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
Twitter
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  •  cinemascore Cinemascore_16DLL26_350

    Els castellonencs Guilles, primera banda de metall que participa al festival. | FOTO: Damián Llorens

La XI Mostra de música en directe i cinema Cinemascore, de la Universitat Jaume I, va tornar un any més al Paranimf per a conjuminar cinema i música en una experiència única i pionera en el seu format que va reunir, en aquesta onzena edició, artistes de la talla de Pere Ubu, els sevillans I Am Dive i els locals Guilles. A més, enguany, els alemanys Fenster van presentar en exclusiva a Espanya el seu particular projecte Emocean, un film que ells mateixos protagonitzen.  

Ampliada la programació a quatre dies, aquesta edició de Cinemascore va presentar diverses novetats. El concert inaugural va ser el nou projecte del grup alemany Fenster amb la pel·lícula Fenster's Emocean, un viatge al·lucinat en el qual el grup es transporta a una altra dimensió. Per a introduir a l'espectador en aquest particular món, els assistents van ocupar també el mateix espai escènic. 

Així mateix, la mostra va incloure, per primera vegada en l'historial del festival, una banda de metall. Els encarregats d'aquesta primícia van ser Guilles, banda de metall extrem de Castelló amb una llarga trajectòria. Ells van posar música a la pel·lícula de culte d'Ibáñez Serrador ¿Quién puede matar a un niño?

El plat fort va arribar amb la mítica banda de post punk Pere Ubu, en actiu més de 40 anys i amb una plèiade de fans i artistes rendits als seus peus. La banda encapçalada per David Thomas va mostrar el seu projecte per al film Carnival of Souls, una de les pel·lícules favorites del líder de Pere Ubu. 

Per a tancar l'onzena edició, els sevillans I Am Dive van presentar en exclusiva la seua particular visió sonora per a Silent Running, pel·lícula de Douglas Trumbull, autor dels efectes especials d’obres tan llegendàries com 2001: Una Odisea en el Espacio.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions