La Fundació Isonomia de l’UJI inicia una nova edició del programa «Apunta’t al bon rotllo»

26/02/2016 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Fundació Isonomia de la Universitat Jaume I ha iniciat una nova edició del programa «Apunta´t al bon rotllo» amb dos tallers que han tingut lloc al mes de febrer en l'IES Alfred Ayza de Peníscola i en el CES Alt Maestrat d’Albocàsser. El primer ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Peníscola, i el segon dels consistoris d’Albocàsser, La Serra d’en Galceran, La Sarratella, La Torre d’en Besora i Vilar de Canes.

«Apunta´t al bon rotllo» és un programa que té com a objectiu potenciar el desenvolupament d’altres maneres alternatives de relacionar-se sexualment i afectivament, que s’aparten dels models violents, actuant directament en un dels col·lectius on s’han produït un major augment de les conductes sexistes i les actituds possessives o violentes, adolescents de 12 a 16 anys.

El programa, a més d'incloure tallers participatius amb l’alumnat on es promourà l’anàlisi i la millora de relacions interpersonals i la deconstrucció dels valors, creences, estereotips, models d’atracció i comportaments masclistes; aporta informació i orientació dirigida a la resta d’agents que componen la comunitat educativa des d’un marc coeducatiu, proporcionant materials per poder fomentar la realització d’activitats educatives per la promoció de bons tractes des dels centres educatius i AMPAS.

La Fundació Isonomia és una entitat sense ànim de lucre d’àmbit estatal, dependent de la Universitat Jaume I de Castelló, la finalitat de la qual és promoure la igualtat d’oportunitats entre homes i dones, així com d’altres col·lectius socials, econòmics, laborals, educatius i culturalment desafavorits o susceptibles de sofrir discriminació, en tots els àmbits de la vida de les persones, amb la finalitat de contribuir a una societat més justa i més igualitària.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions