El fotògraf de l’UJI, Juan Plasencia, presenta a la Llotja del Cànem el reportatge «Fila Siete» El treball recorre visualment més de 20.000 quilòmetres de distància a la recerca del patrimoni cinematogràfic

29/01/2016 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  •  fila-siete Juan_Plasencia

    Juan Plasencia, tècnic de fotografia del Laboratori de Comunicació de l'UJI. | FOTO: Àlex Pérez

Fila Siete és el títol de l'últim reportatge del fotògraf Juan Plasencia, tècnic de fotografia del Laboratori de Comunicació de la Universitat Jaume I, que arreplega 43 dels últims cinemes de sala única, gestió privada i dedicació exclusiva al cinema que queden oberts a Espanya a través d'una col·lecció fotogràfica de més de 70 imatges. Un recorregut visual que Juan Plasencia ha realitzat per tota la geografia nacional recorrent més de 20.000 quilòmetres en el seu propi vehicle. Després de quasi dos anys de treball, el fotògraf presenta a la Llotja del Cànem, Seu de la Ciutat, aquest recorregut en una exposició que es pot visitar fins al 25 de febrer.

Fila Siete és un treball documentalista a la recerca de les últimes sales de cinema que encara respiren romanticisme i amor per l'ofici. Espais socials que, segons assenyala Plasencia, «des de sempre han format part de la cultura de la nostra societat i que avui sobreviuen, quasi únicament, de l'altruisme dels seus propietaris i d'una altíssima especialització». Moltes d'aquestes sales compten amb més de mig segle d'existència i fins i tot algunes, com és el cas del Cinema El Retir a Sitges o la Sala Mozart a Calella, superen el segle d'existència. En definitiva, es tracta d'una col·lecció fotogràfica que parla sobre cultura i patrimoni i la necessitat de no deixar perdre aquests espais màgics.

La mostra es pot visitar en horari de dimarts a dijous de 18:30 a 20:30 hores i divendres i dissabtes d’11:30 a 13:30 i de 18:30 a 20:30 hores. Posteriorment, Fila Siete es podrà veure a partir del 7 de març de 2016 en la sala d'exposicions de l'Acadèmia del Cinema a Madrid.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions