La Universitat Jaume I enforteix vincles amb institucions i universitats xineses

27/10/2014 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
 • xina FeriaBeijing

  Fira Internacional d'Educació a Beijing. | FOTO: VOX UJI

 • xina xina1

  El rector de la HBUST, Wu Jiliang, amb Vicent Climent i Inmaculada Fortanet junt a un grup d'estudiants en las instal·lacions esportives del campus de Wenquan. | FOTO: VOX UJI

 • xina xina2

  D'esquerra a dreta: Bao Cuiyu (degana de la Facultat d'Infermeria), Liu Xiaohua (degana de la Facultat de Llengües Internacionals), Wu Jiliang (rector de la HBUST), Inmaculada Fortanet (vicerectora de l'UJI), Vicent Climent (rector de l'UJI); Peng Yuyuan, Secretari del Partit, i Wu Zhijie (director de l'Oficina d'Assumptes Internacionals). Imatge presa front l'edifici principal del campus de Wenquan. | FOTO: VOX UJI

El rector de la Universitat Jaume I, Vicent Climent, i la vicerectora d'Internacionalització, Cooperació i Multilingüisme, Inmaculada Fortanet, han visitat recentment Xina amb l'objectiu de promocionar la seua oferta formativa en aquest país. Durant la seua estada, que va tenir lloc del 17 al 26 d'octubre coincidint amb la participació de la Universitat pública de Castelló en la Xina Education Expo 2014, han visitat diverses universitats i centres d'educació superior com la Hubei Science and Technology University, Xi’an Fanji University, la Shandong Youth University of Political Science, la Beijing International Studies University, la Universitat d'Enginyeria de Harbin o la Guizhou University of Finance and Economics International Business School.

Les diferents universitats i centres educatius s'han interessat especialment per la realització de cursos breus d'espanyol en especialitats com ara negocis o institucions europees; els estudis de postgrau i doctorat de la Jaume I; l'intercanvi de l’estudiantat o la possibilitat de cursar assignatures concretes a l’UJI en els àmbits de literatura, empresa, història, art, turisme o llengua espanyola. Així mateix, altres de les línies destacades de col·laboració que s'han plantejat han sigut la contractació d'egressats de l’UJI com a professors d'espanyol, l'intercanvi de professorat per a estades breus o l'impuls de les col·laboracions en recerca.

Per la seua banda, les organitzacions del govern xinés han mostrat el seu interès a millorar la preparació acadèmica del seu estudiantat, especialment en sectors productius com la biotecnologia, enginyeria industrial, medi ambient i energies netes. En aquest sentit, s'ha destacat la possibilitat de realitzar cursos breus dissenyats a mesura i programes en assignatures dels estudis de l’UJI que puguen complementar la formació que els estudiants estan fent a Xina.

Cal destacar que la Universitat Jaume I és l'única universitat espanyola que ha signat un acord amb el Chinese Service Center for Scholarly Exchange (CSCSE), organització pública depenent del Ministeri d'Educació de la República Popular de Xina que té com a missió proporcionar serveis d'educació internacional, donant suport a l’estudiantat que cerca intercanvis i participació en programes de cooperació internacional. La Universitat Jaume I va signar un acord amb CSCSE en 2013 i va participar en la Global Partners Conference que es va celebrar en Kunming, Yunnan, el mateix any.

Convenis amb universitats xineses

L’UJI manté convenis amb la Shaoxing Yuexiu Foreing Languages School, la Hubei University of Science and Technology i la Shandong Youth University of Political Science per a promocionar l'estudi de l'espanyol entre l’estudiantat xinés, facilitar la incorporació d'alumnat d'Infermeria xinés al Grau d'Infermeria que s'ofereix a l’UJI i la formació en aquest àmbit del seu professorat o l'intercanvi d’estudiantado, personal acadèmic i administratiu.

De fet el passat 10 d'octubre la Universitat Jaume I va rebre una delegació de la Shandong Youth University of Political Science amb la qual es va signar un conveni de col·laboració amb l'objectiu d'incrementar la seua internacionalització i establir un programa de cooperació no solament acadèmic sinó també científic i cultural.

Altres notícies:

L’ambaixadora d’Hongria visita la universitat per impulsar les relacions culturals entre el seu país i l’UJI

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions