Les universitats públiques valencianes i la Generalitat arriben a un acord per a la liquidació del 50% del deute històric

08/10/2014 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Els rectors de les universitats públiques valencianes i els consellers d'Educació, María José Catalá, i d'Hisenda, Juan Carlos Moragues, han arribat a un acord per a la liquidació del 50% del deute històric que manté la Generalitat Valenciana amb els campus valencians.

L'acord ha de ser aprovat pels òrgans de govern de les universitats públiques (Consell de Govern i Consell Social) i, en cas de validar-se, permetrà que l’UJI puga tenir en els propers tres anys (2015-2017) unes transferències de capital de la Generalitat Valenciana properes als 18 milions d'euros amb els quals poder licitar i construir la primera fase de la Facultat de Ciències de la Salut.

«Aquest acord significaria que es podria atendre pràcticament el 50% del deute històric que en total ascendeix a 769 milions. En el cas de l’UJI, el deute són 82 milions i, per tant, s’atendrien aproximadament uns 40 milions, la qual cosa significaria que l’UJI en els tres propers anys podria veure acabada la primera fase d’eixa infraestructura que tant necessitem que és la Facultat de Ciències de la Salut, amb un volum econòmic de prop de 18 milions» ha assenyalat el rector de l’UJI, Vicent Climent.

A més, com a president de la Conferència de Rectors de les Universitats Públiques Valencianes, Climent s'ha mostrat satisfet per aquest acord que permetrà reduir el deute que la Generalitat manté amb les universitats. «No puc més que manifestar la meua alegria per almenys haver arribat a fer aquesta proposta que ara queda al teulat de les universitats públiques valencianes per a la seua aprovació» ha apuntat.

Així mateix, es constituirà una comissió mixta entre la Generalitat i les universitats valencianes per a elaborar el projecte de la futura Llei de Finançament de les Universitats Públiques Valencianes, un text que els rectors volen que prenga com a punt de partida el Pla Plurianual de Finançament de 2010, per entendre que és un document vàlid i consensuat per totes les parts.

Obres de l’Edifici d’Hisenda

El rector de l’UJI ha informat al Consell de Govern de l'inici de les obres de remodelació de l'antiga delegació del Ministeri d'Hisenda a Castelló i que permetrà rehabilitar aquest edifici per a un ús compartit entre l'Ajuntament de Castelló i la Universitat Jaume I.

L’UJI desenvoluparà allí les seues activitats d'extensió universitària dins del programa Campus Obert. Climent ha explicat que l’UJI, conforme al conveni de liquidació del deute de l'Impost de Béns Immobles (IBI), ha pagat ja prop de 2 milions d'euros, que s'empraran per a aquestes obres, i té pendent l'abonament de 860.000 euros, que s'invertiran en el mobiliari de l'edifici una vegada estigui finalitzat, l'any 2016.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions