La CRUPV demana la retirada de l'avantprojecte de llei de senyes d'identitat valencianes

10/11/2014 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  • Presidencia CRUPV senyes-identitat crupv

    Rectors de les universitats públiques valencianes. | FOTO: DAMIÁN LLORENS

La Conferència dels Rectors de les Universitats Públiques Valencianes (CRUPV) va emetre un comunicat el passat 29 d'octubre en el qual afirmava que considera que l'avantprojecte de llei de senyes d'identitat valencianes que ha anunciat el Consell de la Generalitat Valenciana obvia tots el dictàmens científics i, fins i tot, totes les sentències judicials que avalen la unitat de la llengua.

A més, la CRUPV apuntava que valora l’esperit de la llei de protegir les senyes d’identitat del poble valencià i, sobretot, la llengua, però considera inadequat situar-la al mateix nivell que altres elements tradicionals. Així mateix, el màxim òrgan dels campus valencians lamentava que no es compte amb òrgans consultius i estatutaris com l’Acadèmia Valenciana de la Llengua o el Consell Valencià de Cultura, i considerava que incloure a entitats que pregonen tesis no científiques pel que fa a la llengua promou el desconcert de la societat.

Pel que fa a la possibilitat de vincular ajudes públiques en funció de l’assumpció o no d’una determinada concepció d'identitat, els rectors valencians consideren que és una pràctica poc recomanable.

Per tot això, els rectors valencians demanen al Consell de la Generalitat Valenciana la retirada d’aquest avantprojecte de llei.

 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions