Vicent Climent revalida el Rectorat de l’UJI amb el 61,6% del vot ponderat El Projecte Universitari Convergent i el Front d’Estudiants per la Universitat Pública aconsegueixen la majoria al Claustre

26/05/2014 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  •  eleccions 350_MG_3221

    Els diferents col·lectius que conformen la comunitat universitària han elegit els 138 membres del Claustre i el rector. | FOTO: DAMIÁN LLORENS

El candidat a rector de la Universitat Jaume I, Vicent Climent, ha sigut reelegit al càrrec amb el suport del 61,6% del vot ponderat sobre els vots vàlids emesos. De les 14.813 persones del cens, han emès el seu vot a rector un total de 1.638, dels quals han sigut vots vàlids 1.223 i 415 vots nuls. Dels vots vàlids, 755 han sigut vots per a Vicent Climent i  468 vots en blanc. Per col·lectius, el candidat a rector ha obtingut el 56,09% dels vots del PDI doctor amb vinculació permanent i pertanyent als cossos docents universitaris, el 62,5% dels vots del PDI no doctor, personal contractat, ajudants, becaris i estudiantat de doctorat, el 30,76% dels vots de l’estudiantat i el 56,32% del vot del personal d’administració i serveis (PAS).

El rector electe, Vicent Climent, ha mostrat la seua satisfacció pel nivell global de suport a la seua candidatura desprès d’una legislatura que ha qualificat com «molt difícil i on hem hagut de fer front a moltes restriccions econòmiques i dificultats imposades des dels Governs central i autonòmic». En aquest sentit, ha qualificat com a «molt satisfactori» el suport d’una àmplia majoria del personal de la Universitat, tant pel que fa al PDI com al PAS, que li han donat suport en tots els casos amb majoria absoluta. Quant a l’estudiantat, Climent ha assenyalat que el percentatge de participació continua sent molt baix, del 5,65%, amb 699 estudiants que han emès el seu vot en les eleccions a Rectorat, i que podria ser degut a la proximitat dels exàmens de final de curs.

Climent també ha ressaltat i ha valorat positivament l'absència d'incidents durant la jornada electoral i l'alt percentatge de participació en el procés del personal amb vinculació permanent com és el PDI funcionari doctor i el PAS, que han votat en més d'un 70% en els dos casos, la qual cosa confirma, en la seua opinió, el suport del personal al sistema de governança i a l’autonomia universitària.

Pel que fa al Claustre, la candidatura del Projecte Universitari Convergent (PUC), grup  que dóna suport a Vicent Climent, ha revalidat la seua majoria amb el 77,4% dels claustrals entre el col·lectiu de PDI doctor amb vinculació permanent i pertanyent a cossos docents universitaris amb vinculació permanent i el 78,5% entre el col·lectiu de PDI no doctor, personal contractat i ajudant.

En total, el PUC ha obtingut 66 representants claustrals: 55 entre el PDI doctor amb vinculació permanent i 11 entre el no doctor i contractat. En el primer col·lectiu, han sigut elegits també nou candidats i candidates individuals i set membres de la candidatura PIA (Professorat Independent Alternatiu), mentre que entre el col·lectiu de PDI no doctor i contractat, 11 claustrals han sigut elegits de la candidatura del PUC, dos de PIA i un de Treballadors de l'Ensenyament del País Valencià (TEPV). A més, els candidats del PUC han estat entre els 20 més votats, sobretot pel que fa als tres membres de la Mesa del PUC, Vicent García Edo (primer), Isabel García Izquierdo (vuitena) i Vicent Palmer (divuitè), així com els membres de l'actual Consell de Direcció i del nou equip del rector Climent.
Pel que fa als representants de l'estudiantat, dels 37 llocs a elegir, 28 han sigut per al Front d'Estudiants per la Universitat Pública i nou per a Unió Universitària.

Per últim, entre el col·lectiu del personal d'administració i serveis han sigut elegits set candidats i candidates individuals, set de la candidatura conjunta de Recuperació dels Drets Perduts (RDP) i dos de la del PAS 3.0.

D’aquesta manera, els diferents col·lectius que conformen la comunitat universitària han elegit els 138 membres del Claustre, que es reparteixen de la següent forma: 71 representants del PDI doctor amb vinculació permanent i pertanyent a cossos docents universitaris; 14 representants del col·lectiu de PDI  no doctor, personal contractat i ajudant; 37 membres de l’estudiantat i 16 claustrals del PAS.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions