L'UJI cobreix el 98,3% de les places per a nous estudiants

21/07/2014 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I consolida la seua oferta de graus després de cobrir el 98,3% de les places oferides per al pròxim curs acadèmic una vegada finalitzada l’única convocatòria de preinscripció en les titulacions oficials. En aquest moment està cobert el 100% de les places en 25 dels 31 graus que s’imparteixen a la Universitat. La vicerectora d’Estudiants, Ocupació i Innovació Educativa, Pilar García Agustín, ha mostrat la seua satisfacció amb aquests resultats, ja que «s’ha vist un lleuger increment en el percentatge d’ocupació respecte al curs 2013/2014, que ha passat del 97,6% al 98,3%, el que demostra que la Universitat Jaume I té una oferta atractiva per a l’estudiantat de nou ingrés».

Els graus més demanats i amb major llista d’espera continuen sent els graus de l’àmbit de Ciències de la Salut, amb Medicina un any més com a titulació més demanada, seguida d’Infermeria. En aquest sentit, els resultats de preinscripció demostren l’interès per l’oferta de l’UJI en l’àmbit de la salut, per la qual cosa la Universitat continuarà reivindicant el finançament necessari per a la construcció de la nova facultat en aquest àmbit.

En la resta de centres, els graus més sol·licitats han sigut el Grau en Criminologia i Seguretat i el Grau en Dret a la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques; a la Facultat de Ciències Humanes i Socials, els graus en Mestre d’Educació Primària i Mestre d’Educació Infantil i el Grau en Comunicació Audiovisual. A l’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals es continua experimentant un increment de la demanda amb un 2,5% més de les places cobertes. El Grau en Disseny i Desenvolupament de Videojocs i el Grau en Enginyeria en Tecnologies Industrials han sigut els més sol·licitats en aquest centre.

Quant a la nota de tall, en línies generals la tendència ha sigut un increment quan al curs anterior en pràcticament totes les titulacions de l’UJI. La nota més alta ha sigut un any més la del Grau en Medicina amb un 12,422. A la FCHS, el Grau en Traducció i Interpretació ha tingut un 10,132; mentre que a l’ESTCE  la nota de tall més elevada és la del Grau en Enginyeria en Tecnologies Industrials amb un 9,304, i a la FCJE, la del Grau en Criminologia i Seguretat amb un 8,034.

Cal recordar que els estudiants que es matriculen a la Universitat Jaume I tindran facilitats per a efectuar el pagament de l’import de la seua matrícula, com ara el fraccionament en set terminis o les convocatòries pròpies de l’UJI d’ajudes per a la matrícula.

Les reclamacions als resultats de preinscripció es podran realitzar els dies 21, 22 i 23 de juliol, mentre que l’alumnat admès formalitzarà la matrícula del 22 al 25 de juliol segons el dia i l'hora assignats. El 28 de juliol es realitzarà el recompte de vacants i els dies 29 i 30 la matrícula no presencial de vacants.

Resultats de les PAU de juliol

El 86,3% de l’estudiantat que s'ha presentat a la convocatòria extraordinària de les proves d’accés a la universitat (PAU) celebrades del 8 al 10 de juliol a la Universitat Jaume I de Castelló ha obtingut el resultat d'apte. 

Dels 431 alumnes de secundària que s'han presentat a les proves en la fase general, 372 han aprovat en aquesta convocatòria. El percentatge d'aprovats en aquesta ocasió és inferior respecte a la mateixa convocatòria de juliol de l’any passat, on va aprovar el 93% dels presentats.

Pel que fa a les notes, la mitjana ha sigut de 5,3. La nota més alta ha sigut un 8,84 obtinguda per un estudiant matriculat a l’UJI que es presentava per a millorar la nota, que ha aconseguit la NAU (nota mitjana ponderada entre la PAU i la nota mitjana de batxillerat) més alta, amb un 8,78.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions