La Universitat Jaume I rebutja el decret de modificació dels estudis universitaris i demana la seua derogació

16/02/2015 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  •  reforma-estudis AGExtraordinaria

    Reunió extraordinària de la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles. | FOTO: VOX UJI

  • Consell de Govern reforma-estudis consell-govern

    Consell de Govern. | FOTO: ÀLEX PÉREZ

El Consell de Govern de la Universitat Jaume I, reunit en sessió extraordinària d’urgència, ha manifestat el seu desacord amb el Reial Decret 43/2015, de 2 de febrer, pel qual es modifica l'estructura dels estudis universitaris i el seu procés de tramitació i aprovació, i demana la seua derogació. El Consell de Govern considera que no es pot implantar un nou model sense donar temps per a avaluar els resultats de l’antic model implantat el curs 2009/2010; també que aquest Reial Decret posa en desequilibri el sistema i crea molta incertesa respecte a la qualitat dels estudis; i posarà en perill el finançament de les universitats públiques.

Vicent Climent, rector de la Universitat Jaume I, ha qualificat d'inoportuna la reforma plantejada pel Govern per a canviar la durada dels estudis de grau i màster dels 4+1 anys actuals a una nova estructura de 3+2, i demana la moratòria en la seua aplicació acordada en la reunió extraordinària de la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles.

En aquest sentit, Climent ha destacat l'ampli consens que hi ha entre totes les universitats espanyoles a favor d'una moratòria de dos anys en l'aplicació d'aquesta nova estructura, un temps que es dedicarà a dur a terme una anàlisi i un estudi adequats sobre els avantatges i inconvenients del canvi de model. L'objectiu principal és poder aplicar aquesta normativa d'una forma prudent, evitar la confusió de la societat en el seu conjunt i preservar d'aquesta manera la cohesió del sistema universitari espanyol.

Així mateix, des de la CRUE, es destaca que, abans de considerar-se qualsevol canvi en l'estructura, és prioritari culminar primer l'avaluació de les titulacions actualment vigents. De la mateixa manera, es considera necessari dur a terme una profunda reflexió sobre el futur de la universitat espanyola també referent al model de finançament abans de posar en marxa un canvi que, si es fes amb precipitació, tindria greus conseqüències per a tot el sistema universitari.

En aquesta línia, els cinc rectors de les universitats públiques valencianes han demanat, en una reunió amb la consellera d'Educació, Mª José Catalá, i el conseller d'Hisenda, Juan Carlos Moragues, que no es rebaixe el finançament públic als campus en cas d'implantar-se el sistema 3+2. A més, els rectors han sol·licitat a la Generalitat una revisió a la baixa de les taxes i els preus públics, tant de grau com de màster.  
 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions