GEOTEC presenta els seus projectes en el camp de les tecnologies geoespacials

09/12/2014 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  •  smart-cities _MG_8916in

    Acte de presentació dels projectes del grup GEOTEC. | FOTO: ÀLEX PÉREZ

El Grup d’Investigació de Tecnologies Geoespacials (GEOTEC) de la Universitat Jaume I ha presentat a l’UJI els projectes Smart en els que participa en col·laboració amb la Universitat i l’Ajuntament de Castelló. En la presentació, els dos representants de GEOTEC, Michael Gould i Joaquin Huerta, han exposat els diferents èxits i projectes en els que treballa aquest grup en el camp de les tecnologies geoespacials tant en l’àmbit de la formació com en la investigació en sistemes d’informació geogràfica (SIG).

En l’àmbit de la formació destaca el projecte d’un programa de doctorat internacional que forma part de la convocatòria de la Comissió Europea «Marie Curie Initial Training Works»  en el qual s’està treballant juntament amb la universitat de Münster (Alemanya) i la universitat Nova de Lisboa (Portugal). Es tracta del primer doctorat internacional en «Smart Cities» i en el qual també col·laboren les ciutats a les que pertanyen les tres universitats participants.

«Smart Campus» i «Smart Ways» han sigut els altres dos projectes SIG que han presentat els investigadors de GEOTEC. El primer d’ells és un projecte autofinançat que ha suposat el desplegament d’una plataforma d’utilitat per la pròpia universitat i que ha permès transferir el coneixement i aplicar-lo a la gestió del Campus de l’UJI beneficiant-se dels avantatges que les eines GIS proporcionen per a la gestió de les infraestructures del campus i que en un futur s’implementaran també en la ciutat de Castelló gràcies a la col·laboració amb el consistori. «La clau per a portar endavant aquestos projectes és la implicació de les institucions i la confiança en el nostre treball per poder fer-los extensibles a altres entorns» ha destacat Joaquín Huerta. Un exemple d’aquesta col·laboració és l’altre dels projectes en els que treballa GEOTEC, l’anomenat «Smart Ways» centrat en la gestió intel·ligent de l’aparcament i l'enllumenat de la ciutat a través de sensors que es provaran primer al campus i més tard com experiència pilot en una determinada zona de Castelló. En aquest sentit, Gould ha destacat que el principal objectiu de GEOTEC en totes les seues investigacions és «resoldre problemes reals no sols per a la Universitat sino també per a la ciutat, aportant solucions pràctiques per a la ciutadania».

A l’acte de presentació han assistit l’alcalde de Castelló, Alfonso Bataller, i el rector de la Universitat Jaume I, Vicent Climent, qui ha assenyalat la importància d’aplicar el coneixement generat pels investigadors de l’UJI a l’entorn. «És fonamental que les institucions aposten per la innovació que es pot generar en el nostre entorn perquè a més de generar ocupació beneficia als ciutadans» ha afegit. Per la seua part, Bataller s’ha mostrat molt il·lusionat per participar en aquests projectes que faran de Castelló una ciutat intel·ligent. 

Fotografies

Altres notícies:

Una tesi de l’UJI planteja l’ús dels paisatges històrics com a recurs didàctic en Ciències Socials

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions