L’UJI ofereix 40 màsters universitaris i incorpora novetats en l'àrea de Salut Antonio Barba afirma que l’UJI mantindrà l’oferta de postgrau

02/05/2013 | MARÍA BENAVENTE
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  • Presentació Postgrau orientaciomasters presentaciomasters

    Patricia Salazar, directora acadèmica de Postgrau, junt a Antonio Barba, vicerector d'Investigació i Postgrau. | FOTO: DAMIÁN LLORENS

La Universitat Jaume I oferirà per al curs 2013/2014 un total de 40 màsters universitaris adaptats al model de convergència europea (dels quals 15 són interuniversitaris, cinc a distància, 29 presencials i sis semipresencials), a més d’11 màsters propis, 14 cursos d’especialització i 12 cursos d’expert/a, una novetat d’enguany. Així ho va explicar Antonio Barba, vicerector d’Investigació i Postgrau, en la presentació de l’oferta de postgrau, un acte que també va comptar amb la presència de Patricia Salazar, directora acadèmica de Postgrau.

Barba va explicar algunes novetats en l’oferta de postgrau de l’UJI per al pròxim curs acadèmic, part de les quals pertanyen a la incipient àrea de Ciències de la Salut. En aquest àmbit, va destacar el nou màster propi anomenat «Medicina Termal: Salut, Nutrició i Estètica»; el curs d’especialització Conceptes Bàsics de la Cooperació al Desenvolupament, en l’àmbit de la psicologia; i un curs d’expert/a denominat «Laboratori. Supervisió d’activitats de mediació de professionals: formació i acompanyament».

L’àrea de Ciències Humanes i Socials també presentarà algunes novetats, com ara el nou curs d’especialització Competències i Recursos per a l’Educació Artística en Escoles de Música, Dansa i Arts Plàstiques i Visuals, així com el curs d’Expert/a en Coolhunting Empresarial, entre altres. Per la seua banda, l’àrea de Tecnologia i Ciències Experimentals incorporarà sis cursos d’expert/a entre els quals figura el de Desenvolupament d’Aplicacions Mòbils GIS.

Precisament els cursos d’expert/a aporten una novetat respecte al curs actual. En aquesta nova categoria s’inclouen un total de 12 cursos (tres en l’àrea de Ciències Humanes i Socials, dos en l’àrea de Ciències Jurídiques i Econòmiques, un en l’àrea de Ciències de la Salut, i sis en l’àrea de Tecnologia i Ciències Experimentals) que es presenten com ensenyaments amb una càrrega lectiva entre 15 i 29 crèdits destinats a l’especialització de titulats i titulades universitàries.

Pel que fa als programes de doctorat, hi destaquen 17 novetats, vuit de les quals són programes interuniversitaris, com ara Desenvolupament Local i Cooperació Internacional, en què participa també la Universitat de València (UV); Estudis Interdisciplinaris de Gènere, que comparteix programa amb la Universitat Autònoma de Madrid (UAM), o Química Sostenible, programa coordinat per la Jaume I.

Per a finalitzar, Antonio Barba va fer un balanç positiu al voltant de la demanda d’estudis de postgrau i la seua viabilitat. En aquest sentit, va explicar que l’UJI manté una matrícula en postgrau de prop de 2.000 alumnes i va destacar que la mitjana d’alumnes per màster a temps complet en el curs actual és de 28, xifra que va qualificar de «més que raonable». En aquest context, la tendència de la Jaume I, va apuntar, és «mantindre l’oferta actual, però deixant les portes obertes a possibles modificacions en casos necessaris».

Tota l’oferta de postgrau es pot consultar a http://www.uji.es/ES/infoest/estudis/postgrau/. La preinscripció als màsters universitaris de la Jaume I està oberta des del 22 d’abril.

Setmana d’Orientació dels Màsters

Per primera vegada, la Universitat Jaume I va organitzar la Setmana d’Orientació dels Màsters Universitaris, dedicada a donar a conèixer a les persones interessades l’oferta de màsters mitjançant xarrades informatives en els diferents centres de la Jaume I. Cada sessió va comptar amb una mitjana de 20 assistents, la major part estudiantat d’últim curs interessat a especialitzar-se, encara que també hi van acudir professionals externs a la Universitat amb la intenció de renovar la seua formació.
En les diferents xarrades es van abordar els continguts de cadascun dels màsters universitaris, així com les eixides professionals i els programes formatius. Els participants es van mostrar satisfets amb l’organització i van valorar la iniciativa positivament.