Naria Tech guanya el Premi al Talent Emprenedor en la categoria d’acceleració empresarial UJI-Ajuntament de Castelló

30/05/2024 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I i l’Ajuntament de Castelló han lliurat els guardons de la tercera edició dels Premis al Talent Emprenedor de l’Estudiantat UJI, dotats amb un import total de 125.000 euros, i en els quals s’ha reconegut 14 dels 56 projectes presentats en les tres categories contemplades en la convocatòria. Cal destacar que aquesta tercera edició ha batut el rècord de participació amb les 56 candidatures.

En la categoria d’acceleració empresarial UJI-Ajuntament de Castelló per a les millors noves empreses de recent creació, el projecte guanyador del primer premi dotat amb 30.000 euros ha sigut per a Naria Tech SL, una empresa que ofereix solucions integrals de digitalització per a entitats socials, per a la captació i distribució de recursos, així com la gestió de l’excedent d’empreses alimentàries. A més, s’han atorgat tres accèssits de 20.000 euros cadascun a Abervian SRL, especialitzada en enginyeria de producte per a aplicacions de mobilitat elèctrica, emmagatzematge d'energia i gestió d'energia; a Equip Electronics Coop V., experts en desenvolupament de productes tecnològics innovadors, i a Firescale Studio SL.

En la categoria al talent estudiantil amb vocació emprenedora, s’han concedit cinc premis de 4.000 euros cadascun als projectes Paz en juego; FUT+; Secure Crowd; PsAIcotools; i Happy Chappa. Finalment, en la categoria de premi estudiantil d’idees disruptives vinculades als reptes de futur en àmbits estratègics per a la ciutat de Castelló de la Plana s’han entregat cinc premis de 3.000 euros. Els projectes guardonats han sigut Fadrinets; Activa’t Castelló; Vaporix; Circulascore, i Silent voices. 

L’acte de lliurament dels premis ha comptat amb la rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, i l’alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, acompanyades pel vicerector d’Innovació, Transferència i Divulgació Científica, David Cabedo, i el regidor d’Impuls Econòmic, Ocupació i Capital Humà, Juan Carlos Redondo.

La rectora de l’UJI, Eva Alcón, ha destacat que aquests premis «són un reconeixement al talent, la creativitat, la innovació i l’emprenedoria de la comunitat universitària i representen una inversió de present i futur per a Castelló». A més, Alcón ha assegurat que «des de l’UJI seguirem potenciant l’esperit emprenedor, impulsarem programes de suport a la creació d’empreses i enfortirem la col·laboració amb institucions com l’Ajuntament de Castelló i el teixit empresarial per a fomentar la innovació». En aquest sentit, ha destacat la tasca desenvolupada a través de la Càtedra Increa com a canalitzadora d’iniciatives institucionals per a promoure l’emprenedoria i la innovació.

Els Premis al Talent Emprenedor de l’Estudiantat UJI han sigut convocats per la Universitat Jaume I, a través del Vicerectorat d’Innovació, Transferència i Divulgació Científica i de la Càtedra INCREA d’Innovació, Creativitat i Aprenentatge, gràcies al conveni signat amb l’Ajuntament de Castelló el passat mes de gener, per a reconèixer les millors iniciatives emprenedores i trajectòries empresarials de triple impacte de l’estudiantat i titulats i titulades recents de l’UJI i potenciar així l’esperit emprenedor en l’àmbit universitari.

Fotografies

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions