L'UJI, seu del lliurament de premis de les proves «Cangur» de la Comunitat Valenciana Les proves tenen com a objectiu estimular l'aprenentatge de les matemàtiques en ESO i batxillerat a través de la resolució de problemes

23/05/2024 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I ha acollit l'acte de lliurament de premis a nivell autonòmic de les proves «Cangur», convocades per la Societat Catalana de Matemàtiques i organitzades per les comissions balear, valenciana i catalana, una activitat de coneixements matemàtics que se celebra de manera simultània en els centres educatius i universitats públiques amb la finalitat d'acostar les matemàtiques als més joves i despertar el seu interès per aquesta disciplina a través de la resolució de problemes matemàtics.

En l'acte s'ha fet lliurament dels premis a un total de 60 estudiants de diferents centres de la Comunitat Valenciana, 10 per cada nivell d'ESO i batxillerat. A la província de Castelló, la prova es va celebrar al març a la Universitat Jaume I i en els centres educatius i va convocar al voltant de 1.500 xiquets i xiquetes pertanyents als sis nivells de l'ESO i batxillerat.

L'esdeveniment ha comptat amb la presència de Vicent Cervera, vicerector d'Infraestructures i Sostenibilitat i professor del Departament de Matemàtiques; Mamen Pastor, vicerectora d'Estudiantat i Vida Saludable; Montserrat Alsina, presidenta de la Societat Catalana de Matemàtiques; Ana Piquer, directora de l'Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals; Onofre Monzó, president de la Societat d'Educació Matemàtica de la Comunitat Valenciana Al Khwarizmi; Salvador Moll, degà de la Facultat de Matemàtiques de la Universitat de València, i Màrius Fullana, coordinador de la Comissió Organitzadora de les proves «Cangur» al País Valencià.

Vicent Cervera ha felicitat l'alumnat premiat, professorat i famílies per la seua participació en una prova que «fomenta la cultura científica i desenvolupa el pensament crític i la creativitat». També ha agraït a la Societat Catalana de Matemàtiques per «convocar i organitzar la prova, essencial per al desenvolupament d'habilitats essencials per al creixement personal i professional dels estudiants».

La Universitat Jaume I posa en valor la importància de fomentar les vocacions científiques, en aquest cas de les matemàtiques, a través de suport a projectes com la prova «Cangur» o «Estalmat», una iniciativa de la Reial Acadèmia de Ciències Exactes, Físiques i Naturals que promou la detecció, orientació i estímul del talent matemàtic en estudiantat de secundària.

Cal destacar que l'UJI inclou en la seua oferta de grau i màster diferents títols vinculats a l'àrea de matemàtiques com el Grau en Matemàtica Computacional o el Màster en Matemàtica Computacional.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions