L’Ajuntament de l'Alcora s'integra en el Patronat de la Fundació Universitat Jaume I-Empresa

30/05/2024 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

L’Ajuntament de l'Alcora ha formalitzat la seua incorporació al Patronat de la Fundació Universitat Jaume I-Empresa, en un acte celebrat en la seu de la FUE-UJI amb la presència d'Eva Alcón, rectora de la Universitat Jaume I i presidenta de la FUE-UJI; Samuel Falomir, alcalde de l'Alcora; i del president executiu de la Fundació, Carlos Cabrera.

Amb l'adhesió de l'Alcora, són 36 les organitzacions que formen part del Patronat de la FUE-UJI.

Eva Alcón ha assenyalat que «el de l'Alcora és un ajuntament amb el qual tenim una trajectòria de col·laboració estreta. Alguns exemples en són la Càtedra d'Investigació Musical i Qualitat de Vida, la Fundació Isonomia, el programa d'extensió universitària Enclau-UJI o la Fira Destaca en Ruta, a més d'acollir alumnat en pràctiques. L'UJI i l'Ajuntament de l'Alcora som dues institucions públiques de proximitat i compromeses amb l'impuls d'iniciatives amb impacte en el territori i el benestar de la gent».

«Estic convençuda que, a partir d'ara, obrim una nova via per a aprofundir en la nostra col·laboració i per a enfortir els vincles amb el teixit social. Gràcies per la confiança dipositada novament en la universitat pública de Castelló i per comptar amb la FUE-UJI», ha afirmat Alcón.

Sebastián Pla, president del Consell Social de l'UJI i vicepresident de la Fundació Universitat Jaume I-Empresa; Javier Grandío, secretari del Consell Social de l'UJI i del Patronat de la Fundació; Gloria Serra, gerent de la FUE-UJI; Robert Tena i Pablo Delgado, regidors de l’Ajuntament de l'Alcora, i representants d'una desena d'empreses i entitats patró, han assistit a l'acte.

En el transcurs de la trobada, l'alcalde de l'Alcora, Samuel Falomir, ha mostrat la seua satisfacció per l'adhesió a la Fundació, destacant «la conveniència i necessitat de conjuminar esforços per a impulsar projectes beneficiosos per a tota la societat».

Falomir ha recordat que l'Ajuntament i la Universitat Jaume I col·laboren en nombroses i destacades iniciatives dirigides a fomentar la investigació, la igualtat, la divulgació del patrimoni, etc. «Ara, fem un altre pas endavant i estrenyem encara més el vincle entre totes dues entitats per a la promoció de noves accions conjuntes». El primer edil alcorí ha volgut posar en valor la gran tasca que desenvolupa la FUE-UJI durant més de 30 anys com a nexe d'unió entre la Universitat i l'entorn socioeconòmic castellonenc.

Per part seua, Carlos Cabrera ha expressat la satisfacció «que suposa per a la Fundació incorporar una nova entitat, l'Ajuntament de l'Alcora, que ocupa un lloc de prestigi per ser exemple i paradigma d'una excel·lent gestió municipal. Que avui s'integre en el nostre Patronat és una molt bona notícia i se suma a l'aval, d'incalculable valor, que representen les empreses i entitats de la nostra Fundació».

SOBRE L'AJUNTAMENT DE L'ALCORA
L'Alcora es distingeix per ser una localitat molt dinàmica. Actualment, la gestió de l’Ajuntament de l'Alcora gira entorn de la recuperació patrimonial; l'organització d'una nodrida i variada agenda sociocultural agrupada sota el lema de L'Alcora Viva; a la millora de la mobilitat en l'espai públic; la innovació educativa; la promoció de l'aprenentatge inclusiu i sostenible; i la captació d'inversions que segueixen l'estratègia de desenvolupament urbà sostenible de la UE i els objectius de l'Agenda 2030 de l'ONU.

Fotografies

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions