Espaitec llança el programa UJISpinoff per a impulsar la creació d'empreses entre grups d'investigació Una vintena d'investigadors i investigadores de l'UJI ha participat en un taller per a explorar la viabilitat de traslladar les seues investigacions al mercat

28/05/2024 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Espaitec, el Parc Científic i Tecnològic de la Universitat Jaume I (UJI), ha llançat el programa UJISpinoff amb l'objectiu de fomentar la creació d'empreses entre el personal investigador de l'UJI a través de tallers de dinamització, acompanyament i mentoria personalitzada.

Aquesta iniciativa reforça el compromís de l'UJI amb el procés de transferència de coneixement i la creació d'empreses innovadores a través d’Espaitec, proporcionant les eines necessàries per a transformar idees en projectes empresarials viables que beneficien a la societat.

Què és una EBC spin-off?
Una Empresa Basada en el Coneixement (EBC) spin-off és aquella promoguda per personal investigador de la universitat amb l'objectiu de fer arribar els resultats de la seua investigació a la societat. Aquestes empreses ofereixen productes o serveis basats en tecnologies i coneixement desenvolupats en la universitat, i contribueixen a la tercera missió d'aquesta transferint el coneixement generat pels grups d'R+D de la institució a la societat.

Programa UJISpinoff
El programa UJISpinoff s'ha dissenyat en dos àmbits. El primer està relacionat amb la motivació del personal investigador per a explorar noves maneres de posar en valor el resultat de les seues investigacions. D'altra banda, el segon està centrat en l'acompanyament i mentoria especialitzada per a aquelles iniciatives més madures que desitgen materialitzar-se en una empresa. Així doncs, s'analitza l'estat de cada projecte d’EBC spin-off i un expert en la creació d'aquest tipus d'empreses acompanya als investigadors o investigadores durant el procés per a consolidar el seu projecte empresarial.

Els tallers de motivació i dinamització organitzats per Espaitec pretenen orientar el personal investigador sobre el procés de creació d'una empresa, els requisits mínims necessaris per a la seua viabilitat i estratègies de consolidació perquè arribe a la societat amb èxit. En l'últim taller, una vintena d'investigadors i investigadores van reflexionar sobre la creació d'empreses spin-off com a fórmula per a fer tangible l'impacte dels seus treballs en el mercat. Fins ara, s'han celebrat tres edicions del programa en les quals han participat prop de 40 professionals.

En 2024, a més del taller de dinamització ja realitzat, s'ha programat una jornada al juliol, centrada en l'anàlisi i cerca de mercat, i una altra a l'octubre, que abordarà temes financers.

Aquesta activitat compta amb la participació de la Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació de la Generalitat Valenciana.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions