La setena edició d’UJIStartup promou la consolidació de nou projectes empresarials L'objectiu del programa és impulsar la creació d'empreses promogudes per membres de la comunitat universitària

16/05/2024 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La setena edició del programa UJIStartup ha finalitzat amb nou projectes de membres de la comunitat universitària de la Universitat Jaume I amb potencial de transformar-se en empreses. Durant la clausura, les persones responsables de cada projecte han presentat les seues iniciatives davant d'un grup de professionals i inversors.

El programa està coordinat per la Càtedra d'Innovació, Creativitat i Aprenentatge (INCREA) i Espaitec, Parc Científic i Tecnològic de l'UJI, adscrits al Vicerectorat d'Innovació, Transferència i Divulgació Científica, i compta amb la col·laboració de SECOT Castelló.

En el tancament d'aquesta edició han intervingut David Cabedo, vicerector d'Innovació, Transferència i Divulgació Científica; Marisa Flor, directora d'Innovació i Emprenedoria de l'UJI; Juan Antonio Bertolín, director d’Espaitec, i Vicente Nebot, vicepresident de SECOT Castelló.

Cabedo ha subratllat la importància del programa UJIStartup com a vehicle de transmissió a la societat del coneixement generat en la universitat. «Són les empreses basades en eixe coneixement, les impulsades per membres de la comunitat universitària, les que compten amb un major potencial per al desenvolupament d'activitats d'alt valor afegit que generen llocs de treball qualificats, la qual cosa, en última instància, redundarà en uns nivells més alts de benestar en la societat», ha assenyalat.

Així mateix, Marisa Flor ha destacat l'alta qualitat del programa formatiu, que dota els participants d'habilitats i experiències valuoses. Bertolín ha agraït a les entitats col·laboradores el seu suport, mentre que Nebot ha agraït en nom de SECOT Castelló la seua participació com a mentors i el fet que continuen fent costat a les persones emprenedores de l'UJI.

Dels 22 projectes desenvolupats en aquesta edició, nou han sigut seleccionats per a avançar cap a la creació d'empreses:

Fut+: programa integral per a ajudar esportistes en diverses matèries com nutrició, psicologia, imatge de marca o finances, entre altres, dirigit a futbolistes entre 16 i 35 anys,

Happy Xapa: detecció de simptomatologia de forma no invasiva en persones amb diverses discapacitats com ara autisme, síndrome de Down i Alzheimer.

Trekio: integració d'oferta rural amb la finalitat d'afavorir el desenvolupament econòmic en zones despoblades mitjançant una aplicació gratuïta.

PsAIco Tools: ferramenta per a l'àrea de psicologia que utilitza eines pròpies d'intel·ligència artificial per a ajudar a realitzar informes i prestar una major atenció al pacient.

Connecta+: xarxa social orientada a suplir les limitacions que hi ha dins del mercat laboral juvenil dirigida a estudiants i persones recentment graduades a fi de connectar persones que necessiten realitzar pràctiques.

Harmonia: educació sense bretxa digital ni generacional per a evitar la falta d'oportunitats i ocupació.

Foto Tique: sistema per a evitar cues en empreses de restauració mitjançant la qual es podrà fer una comanda i pagament ràpid usant les noves tecnologies.

Iaios: ajuda vital a persones necessitades que pateixen la soledat unint els professionals i les persones necessitades mitjançant una aplicació.

Psyder: ferramenta per a buscar la millor teràpia psicològica que s'adapte a cada persona que permet buscar el terapeuta idoni segons cada necessitat.

Els nou projectes finalistes tindran l'oportunitat d'accedir a ajudes per a la creació d'empreses, secundades financerament per Banco Santander a través de Santander Universidades, convocades per a l'any 2024. UJIStartup compta amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació de la Generalitat Valenciana.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions