imagin i la Universitat Jaume I organitzen la jornada DreamBIG per a impulsar la creació d'idees d'emprenedoria sostenible

16/05/2024 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Vint-i-sis universitaris de l'UJI han participat en «Dream Big UJI 2024», un taller de generació d'idees organitzat per imagin, la plataforma de serveis digitals i estil de vida impulsada per CaixaBank i la Universitat Jaume I a través de la Càtedra INCREA.

La jornada, celebrada a la Casa de l'Estudiantat de l'UJI, es va articular com un taller de generació de propostes amb impacte positiu, dinamitzat per experts en emprenedoria. Durant la sessió, els universitaris van competir en equips de tres persones i van presentar nou idees que buscaven resoldre reptes alineats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible. Les propostes realitzades van plantejar solucions a reptes relacionats amb els microplàstics, l'energia, el transport o els recursos mèdics.

En aquesta ocasió hi van participar estudiants dels graus en Administració d'Empreses, Finances i Comptabilitat, Traducció i Interpretació, Publicitat i Relacions Públiques, Enginyeria Informàtica, Enginyeria Elèctrica, Enginyeria en Disseny i Desenvolupament de Videojocs i Enginyeria de Disseny Industrial i Desenvolupament de Productes. També hi van participar estudiants del màster en Màrqueting i Investigació de Mercats, el màster en Disseny i Fabricació i dels programes de doctorat en Estudis Interdisciplinaris de Gènere i doctorat de Màrqueting.

El jurat encarregat de seleccionar la millor proposta va estar format per María Luisa Flor Peris, directora d'Innovació i Emprenedoria de l'UJI i directora de la Càtedra INCREA; Anna Barri Puig, digital product manager en imaginBank i responsable del projecte imaginPlanet Challenge i imaginAcademy, i Joaquin Martin Buj, director de banca d'institucions de CaixaBank.

La proposta guanyadora va ser «Circular Score», una solució web perquè les pimes puguen avaluar i millorar la seua contribució als ODS i a l'economia circular i els permeta entendre la seua aportació, sostenibilitat i circularitat, reduint l'impacte ambiental i generant beneficis socials i econòmics per a l'entorn en el qual operen. La idea va ser presentada per Andrea Mara Luncan, Álvaro Cavas Aguado i Emily Franco Álvarez, estudiants del Màster de Màrqueting i Investigació de Mercats. Aquest equip serà el representant de l'UJI en la semifinal de l'imaginPlanet Challenge, que se celebrarà en juny, i el guanyador del qual tindrà la possibilitat d'obtenir suport per al seu projecte i viatjar a Silicon Valley.

Fotografies

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions