El Diploma d'Especialització en Medicina Hiperbàrica i Subaquàtica de l'UJI rep el reconeixement del European College of Baromedicine La Universitat Jaume I és la primera universitat espanyola a rebre l'acreditació

14/05/2024 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El Diploma d'Especialització en Medicina Hiperbàrica i Subaquàtica impartit per la Universitat Jaume I en col·laboració amb la Unitat de Terapèutica Hiperbàrica de l'Hospital General Universitari de Castelló, ha obtingut recentment el reconeixement del European College of Baromedicine, el que comporta l'acreditació de nivell de competència 2D/2H als metges, així com als infermers que el cursen en la seua modalitat d'Infermeria.

Aquesta acreditació, que es concedeix per primera vegada a una universitat espanyola, ha arribat després d'anys de treball responsable demostrant uns estàndards de qualitat tant en el tractament de pacients com en la formació de nous especialistes, metges i infermers.

The European College of Baromedicine (ECB) és una organització mèdica especialitzada creada per a establir i mantenir el reconeixement recíproc de qualificacions en els camps de la medicina subaquàtica i hiperbàrica entre les institucions acadèmiques i de formació d'Europa i que pretén convertir-se en l'Organisme d'Acreditació per a la Baromedicina a la Unió Europea sent el braç executiu del European Committee of Hyperbaric Medicine (ECHM).

L'UJI imparteix el Diploma en Medicina Hiperbàrica i Subaquàtica des de 2020 i hi han participat professionals sanitaris de tot Espanya i d'altres cinc països. Codirigit per Manuel Salvador i Vicente Aguilella, aquest curs capacita per a avaluar la idoneïtat dels tractaments amb oxigenoteràpia hiperbàrica, dirigir centres hiperbàrics, i manejar tractaments urgents amb pacients crítics dins de la cambra hiperbàrica. A més, proporciona els coneixements i habilitats necessaris per a realitzar reconeixements mèdics a bussejadors recreatius, professionals i treballadors en aire comprimit, així com per a diagnosticar i tractar accidents de busseig.

Aquest diploma forma part d'una àmplia oferta de postgrau de la Jaume I en l'àmbit de ciències de la salut en el qual s'ofereixen sis màsters universitaris, sis màsters de formació permanent i quatre diplomes d'especialització i expert/a.

 

OFERTA POSTGRAU UJI ÀMBIT SALUT

Màsters universitaris
Màster Universitari en Infermeria d'Urgències, Emergències i Cures Crítiques
Màster Universitari en Intervenció i Mediació Familiar
Màster Universitari en Investigació en Cervell i Conducta
Màster Universitari en Psicologia del Treball, de les Organitzacions i en Recursos Humans (a distància)
Màster Universitari en Psicologia General Sanitària
Màster Universitari en Rehabilitació Psicosocial en Salut Mental Comunitària

Màsters de formació permanent
Màster en Infermeria i Salut Escolar en els Centres Educatius
Màster en Tècniques Analítiques del Laboratori Clínic
Màster en Tècniques Domiciliàries de Tractament Renal Substitutiu
Màster en Cirurgia Avançada Endoscòpica Ginecològica i Pèlvica
Màster en Dental Science
Màster en el Maneig de la Via Aèria i la Ventilació

Diplomes d'especialització i d'expert/a
Diploma d'Especialització en Microbiologia, Citogenètica, Hematologia, Oncohematologia, Biopatologia Molecular i Instrumentació del Laboratori Clínic
Diploma d'Especialització en Medicina Hiperbàrica i Subaquàtica
Diploma d’Especialització en El Laboratori de Bioquímica Clínica
Expert Universitari en Assistència en Centres de Naixement

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions