L’UJI premia cinc treballs de recerca i innovació docent en estudis de gènere

31/05/2024 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Unitat d'Igualtat de la Universitat Jaume I, en col·laboració amb la Fundació Isonomia, ha celebrat la sisena edició del Congrés Investigació i Gènere a l'UJI, dirigit a promoure i reconèixer la investigació i l'activitat docent en el camp dels estudis de les dones, feministes i de gènere.

La inauguració del congrés ha sigut a càrrec d’Elsa González, vicerectora de Responsabilitat Social, Polítiques Inclusives i Igualtat, i Fernando Vicente Pachés, director de la Unitat d’Igualtat. Elsa González ha assenyalat que l’UJI «posa en valor la investigació en matèria de gènere per a avançar en eixe repte que tenim com a societat d'aconseguir la igualtat». La vicerectora ha agraït el treball a la comunitat científica i comité organitzador en la seua labor d'anàlisi de les 32 comunicacions presentades i ha destacat la importància de «treballar interdisciplinàriament i posar en valor la revolta des dels inicis: TFG, TFM i tesis doctorals». 

A continuació, s’han lliurat els guardons del VI Premi Investigació i Gènere a la Universitat Jaume I en les diferents modalitats. En la categoria d’activitat docent ha aconseguit el premi Maria Medina-Vicent amb De cíborgs i subversions de gènere. L’impuls del pensament crític i feminista en filosofia de la ciència.

En la modalitat de projecte d’investigació s’ha guardonat Una élite subalterna negra: las criollas ‘fernandinas’ como agentes económicos de la isla de Fernando Poo (1858-1911), de Paloma Miravet Llorens.

Amb el títol Narrativas del feminismo amazigh: aspiraciones, agencia y empoderamiento de las mujeres amazigh en el sudeste de Marruecos, Bochra Laghssais ha estat premiada en la modalitat de tesi doctoral.

Finalment, en la categoria de Treball Fi de Màster s’han premiat els treballs La Red Valenciana de Igualdad como experiencia de implementación de las políticas públicas para la igualdad efectiva de mujeres y hombres en el ámbito local, de María Loreto Martínez Otero i Gordofobia médica: vivencias, violencias y resistencias, de Elena Castro Fernández.

Després del lliurament de premis, Santiago García Campà, professor de Dret del Treball i de la Seguretat Social de l’UJI, ha oferit una conferència en la qual ha plantejat els principals desafiaments que existeixen per a implementar la transversalitat de gènere en la intervenció pública com són «dotar-nos d'infraestructures sòlides i trobar el sentit a tots els mètodes i eines que es proposen», i ha destacat la transversalitat com a «estratègia principal per a fer efectiva la igualtat entre homes i dones».

Fotografies

Vídeo (sessió de matí)

Vídeo (sessió de vesprada)

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions