Experts analitzen a l'UJI les accions prioritàries per a la protecció del patrimoni cultural subaquàtic

15/04/2024 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Una vintena d'especialistes en protecció del patrimoni cultural subaquàtic es donen cita a la Universitat Jaume I durant el 15 i 16 d'abril en el marc de la reunió científica «Current challenges to the Underwater Cultural Heritage», organitzada pel Centre per a l'Estudi del Dret i les Relacions Internacionals de l'UJI. Aquesta reunió és l'esdeveniment científic previ a la creació de la Càtedra GVA–UJI sobre la protecció del patrimoni cultural subaquàtic, que estarà dirigida pel catedràtic de Dret Internacional Públic Mariano J. Aznar.

En la reunió s'analitzen, entre altres qüestions, les conseqüències per a la protecció del patrimoni cultural subaquàtic derivades de les discussions que s'han mantingut durant la Conferència de la Dècada dels Oceans que ha tingut lloc la setmana passada, del 10 al 12 d'abril, a Barcelona.

Així mateix, el grup d'especialistes reunit en l'UJI abordarà la posada al dia de la Carta de Sofia, adoptada en 1996 pel Consell Internacional de Monuments i Llocs (ICOMOS) per a la gestió i protecció del patrimoni cultural subaquàtic, així com la possible redacció de directrius per a les activitats mineres en els fons marins i oceànics.

Finalment, els participants, entre ells el president del Comité Internacional del Patrimoni cultural subaquàtic del ICOMOS (ICUCH), diversos membres del seu secretariat i representants d'estats davant la Convenció de 2001, tractaran el futur de la col·laboració del ICUCH-ICOMOS amb el secretariat en la UNESCO de la Convenció sobre la protecció del patrimoni cultural subaquàtic de 2001.

Fotografies

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions