L’UJI i el Consell Social presenten el llibre «Castillos y órdenes militares en tierras de Castellón»

21/03/2024 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, i el president del Consell Social de l’UJI, Sebastián Pla, han presentat el llibre Castillos y órdenes militares en tierras de Castellón, en un acte celebrat al Paranimf que també ha comptat amb els autors de l’obra Carles Rabassa, Víctor Mínguez i Josep Benedito.

Editada per Publicacions de la Universitat Jaume I amb el suport del Consell Social, aquesta obra presenta amb gran profusió d’il·lustracions tots els castells del territori castellonenc que en algun moment de la seua història van pertànyer a ordes militars.

En la presentació, la rectora ha afirmat que el llibre «és un recorregut històric per les ordes del Temple, Hospital, Calatrava i Montesa, la seua implantació a les comarques de Castelló i l'empremta que van deixar al territori i que avui en dia encara és ben visible». En aquest sentit, ha subratllat que «és un exemple d'investigació acadèmica que ajuda a comprendre l'evolució del nostre territori i el seu paisatge i contribueix a entendre millor el nostre present i valorar millor el nostre patrimoni».

Per la seua part, el president del Consell Social, Sebastián Pla, ha assenyalat que «la publicació que avui tenim a les mans, juntament amb les promogudes en anys anteriors pel Consell Social, representa la posada en valor del nostre patrimoni i de la nostra història, i això contribueix a l'impuls del coneixement i de la cultura i, sobretot, de la seua transmissió i promoció a la societat, fins propis del Consell Social». 

Finalment, els autors han explicat la tasca d’investigació que s’ha realitzat fins a arribar a aquesta publicació i han fet un repàs dels continguts del llibre, la configuració del territori de Castelló en temps de la conquesta del Regne de València, així com dels diferents castells que s’analitzen en l’obra.

Fotografies

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions