La Universitat Jaume I publica un nou llibre sobre com integrar l'aprenentatge cooperatiu i els ODS a l'aula universitària El Grup d’Innovació Educativa GIE TEAM llança el llibre «VII Jornadas de Innovación Educativa DIMEU Aprendizaje cooperativo de los ODS»

01/03/2024 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I ha llançat una nova publicació sota el títol VII Jornadas de Innovación Educativa DIMEU Aprendizaje cooperativo de los ODS. Es tracta d´un llibre integrat dins la col·lecció «Innovació educativa» de Publicacions de la Universitat Jaume I i es pot descarregar de forma gratuïta des de la pàgina web del Repositori de l’UJI.

A través d'aquesta publicació, el Grup d'Innovació Educativa GIE TEAM pretén ajudar en la formació del professorat i l'alumnat sobre com integrar els ODS i l'aprenentatge cooperatiu a les aules universitàries, mitjançant la utilització de l'Aprenentatge per Projectes i Problemes, per a millorar així les competències i el coneixement dels ODS.

En aquest llibre s'aborden temes com la sostenibilitat a la docència universitària i com incorporar l'Agenda 2030 a l'aula, de la mà de Maria José Bautista-Cerro, directora de la Càtedra UNESCO d'Educació Ambiental i Desenvolupament Sostenible. Així, aquesta publicació cerca ser un espai de reflexió i treball sobre com treballar de manera cooperativa, introduint els ODS a la docència.

A més, es pretén posar en valor tot l'esforç realitzat pel professorat universitari i l'alumnat en aquesta línia i contribuir a la millora de la difusió i la implementació dels ODS a les aules universitàries, a través de l'intercanvi d'experiències dins de la comunitat educativa. Per això, el llibre pot resultar d’interès per a professorat universitari, professorat de secundària, de batxillerat, de cicles formatius o per a qualsevol persona interessada en la innovació educativa.

GIE TEAM és un Grup d'Innovació Educativa de la Universitat Jaume I, creat per treballar en tres àrees: Tecnologia, Equips i Activitats Motivadores (TEAM). Està format per les professores Teresa Vallet, Teresa Martínez, Ilu Vallet, Edurne Zubiria i Víctor del Corte del Departament d'Administració d'Empreses i Màrqueting de la Universitat Jaume I, Merche Marqués, del Departament d'Enginyeria i Ciència dels Computadors de la Universitat Jaume I i per la professora Inma Bel, del Departament de Finances Empresarials de la Universitat de València.

Aquest llibre ha estat finançat a través del projecte «La integració de l'aprenentatge cooperatiu i els ODS al àmbit universitari», dins de la convocatòria d'ajudes a la innovació educativa 2023 de la Universitat Jaume I.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions