L'UJI aborda en una jornada els costos econòmics i jurídics de la insostenibilitat ambiental

01/03/2024 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El grup d'investigació de la Universitat Jaume I Laborclima ha organitzat la jornada titulada «Els costos econòmics i jurídics de la producció bruta: cap a una governança col·lectiva més eficient i socialment justa» en la qual diversos especialistes han abordat els costos econòmics i jurídics dels danys i la insostenibilitat mediambiental.

La jornada, inaugurada pel vicerector d'Investigació, Jesús Lancis, s'ha iniciat amb la intervenció de la catedràtica d'Economia Financera i Comptabilitat M. Ángeles Fernández, qui ha incidit en el concepte de sostenibilitat i la dificultat del mesurament dels impactes mediambientals. Per part seua, Antonio Vercher, fiscal de sala coordinador de Medi Ambient i Urbanisme, ha destacat el relativament recent i ràpid desenvolupament de la legislació penal mediambiental, que s'estén per 40 preceptes del Codi Penal, i ha fet referència a la problemàtica particular que es planteja quan els poders públics desatenen les seues obligacions de preservar el medi ambient.

Per part seua, la professora de Dret Privat de la Universitat de Lorena (França) Barbara Palli ha exposat algunes línies del model francès i ha incidit en el fet que, si bé està dotat d'un marc normatiu desenvolupat en matèria mediambiental, presenta considerables problemes d'efectivitat. Per a finalitzar, Antonio Ferrer i Wilfredo Miró han exposat la posició dels seus respectius sindicats, CCOO i UGT, sobre la transició ecològica justa.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions