L'UJI consolida la seua aposta d'internacionalització a Amèrica Llatina amb acords amb tres de les principals institucions acadèmiques de Mèxic

12/03/2024 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I aferma la seua estratègia d'internacionalització a Amèrica Llatina amb la signatura de convenis i protocols de col·laboració amb la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic (UNAM) i amb la Universitat Autònoma Metropolitana (UAM), dues de les universitats més importants del país, i amb El Col·legi de Mèxic, un centre de postgrau i doctorat d'excel·lència d'ampli prestigi en tota Llatinoamèrica.

Aquests acords s'han tancat arran del viatge institucional a Mèxic d'una delegació encapçalada per la rectora de l'UJI, Eva Alcón, en la qual també han participat la vicerectora de Relacions Internacionals, Eva Camacho, i el director del Projecte Estratègic Amèrica Llatina-UJI, Manuel Chust.

La rectora ha expressat la importància d'aquests acords per a «enfortir els llaços institucionals entre l'UJI i les principals institucions d'educació superior i postgrau de Mèxic, i per tant d'Amèrica Llatina, i així promoure la col·laboració en projectes acadèmics, investigadors i d'intercanvi internacional». A més, Alcón ha destacat que «es tracta d'un avanç molt significatiu per a millorar el posicionament estratègic internacional de l'UJI a Amèrica Llatina, un objectiu emmarcat en l'eix estratègic d'internacionalització del Pla d'Acció de Govern UJI 2023-2026».

L'acord signat amb el rector de la UNAM, Leonardo Lomelí Vanegas, la universitat més important de Mèxic i, per extensió d'Amèrica Llatina, permetrà impulsar col·laboracions en l'àmbit de les ciències de la salut i en Història, així com aprofundir en l'establiment de relacions bilaterals de totes dues institucions universitàries.

D'altra banda, la signatura d'un protocol de conveni marc i específic amb la segona universitat més important de la Ciutat de Mèxic, com és la Universitat Autònoma Metropolitana, culmina una labor de mesos d'intenses col·laboracions en l'àmbit d'Economia. L'acord signat per la rectora Eva Alcón i el rector general de la UAM, José Antonio de los Reyes Heredia, també contribuirà a promoure el desenvolupament d'activitats de docència, investigació i preservació i difusió de la cultura, així com realitzar accions per a la mobilitat de l'alumnat de grau i de postgrau, entre altres propòsits.

Finalment, la visita a la seu d'El Col·legi de Mèxic, centre d'excel·lència de postgrau i doctorat, s'ha traduït en la signatura de diferents acords amb la seua presidenta, Silvia Giorguli, i la coordinadora general acadèmica, Ana Covarrubias, en diversos àmbits acadèmics d'investigació en ciències socials i humanitats, especialitzacions d'aquesta institució mexicana.

 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions