L'UJI organitza accions de sensibilització per al Dia contra la LGTBI-fòbia en l'esport

15/02/2024 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I, a través del Vicerectorat de Responsabilitat Social, Polítiques Inclusives i Igualtat, i en col·laboració amb el Servei d’Esports, s'uneix a la commemoració del Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia en l'esport mitjançant la implementació de mesures per a promoure'n la conscienciació i sensibilització entre de la comunitat universitària.

Des del programa d'accions per a la Diversitat Afectivosexual i de Gènere, es vol destacar la importància de visibilitzar i respectar la diversitat afectivosexual en l'esport i, per tant, erradicar la LGTBI-fòbia també en aquest àmbit. «En un món on l'esport hauria de ser un terreny d'igualtat i respecte, lamentablement, continuem enfrontant-nos amb manifestacions de discriminació contra les persones LGTBIQA+. Les situacions de discriminació es manifesten, tant de manera expressa com estructural, des de comentaris LGTBI-fòbics fins a obstacles institucionals; la discriminació contra el col·lectiu LGTBIQA+ continua sent una realitat en molts entorns esportius».

És fonamental recordar que l'esport té el poder d'unir les persones i d'inspirar a través de l'exemple. Per tant, és responsabilitat col·lectiva treballar conjuntament per a assegurar que totes les persones, independentment de la seua orientació sexual o identitat de gènere, puguen participar-hi plenament i sense por.

En aquest context, es distribuiran cordons amb els colors de l'arc de Sant Martí durant les activitats dutes a terme en el Servei d’Esports, encoratjant a participar en les campanyes planificades en les xarxes socials i a compartir fotos amb l'etiqueta #ujiabraçadiversitat amb la finalitat de visibilitzar la diversitat afectivosexual i de gènere en l'àmbit esportiu. Els cordons estaran disponibles en les recepcions de les instal·lacions esportives. A més, hi haurà una campanya realitzada en les xarxes socials d'Ujipride amb l’objectiu de visibilitzar referents sobre diversitat afectivosexual i de gènere en l'esport.

 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions