L’UJI i l’Ajuntament d’Onda aborden les possibilitats d’oferir formació en logística i economia verda a través de microcredencials universitàries

19/09/2023 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, i l’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, s’han reunit al Rectorat de la Universitat per a explorar vies de col·laboració formatives a través de microcredencials universitàries. La reunió ha comptat també amb la participació de la vicerectora d’Estudis i Formació Permanent, Isabel García-Izquierdo; el tinent d'Alcaldia, Vicent Bou, i la prospectora d’Ocupació, Elena Díaz.

Alcón i Ballester han abordat la manera en què des de l’UJI es poden atendre els interessos de l’Ajuntament pel que respecta a la formació permanent i el reciclatge en els àmbits de la logística i l’economia verda, molt especialment mitjançant microcredencials, una formació especialitzada en què l’UJI ja té experiència.

En aquest sentit, la rectora de l’UJI ha subratllat la importància de desenvolupar aquest tipus de formació de microcredencials «de manera col·laborativa, pensant en el que la societat necessita i amb totes les garanties de la formació universitària». A més, la rectora ha assenyalat que les microcredencials suposen un «magnífic instrument d'inclusió i d'igualtat d'oportunitats» perquè persones de diferents perfils puguen accedir a una formació universitària de qualitat mitjançant la realització de cursos de curta duració sobre temes específics, especialment per al reciclatge professional.

Així mateix, l’alcaldessa d’Onda ha ressaltat que «aquesta iniciativa és un pas important cap a l’enfortiment de la formació en logística i economia verda a Onda». «Estem compromesos en brindar accés a una formació d’alta qualitat en àrees tan relacionades amb el sector ceràmic i els futurs projectes del municipi» ha afegit.

Després d’aquesta primera reunió institucional, els equips del Vicerectorat d’Estudis i Formació Permanent i de l’Ajuntament d’Onda treballaran per a concretar a nivell acadèmic i tècnic la proposta formativa que millor s’adapte a les necessitats identificades per part de l’Ajuntament.

Les microcredencials universitàries, que responen a un mandat de la Unió Europea, i estan contemplades en la Llei orgànica del Sistema Universitari (LOSU) i el Reial Decret pel qual s'organitzen els ensenyaments universitaris, són credencials derivades de formacions breus, focalitzades en l'adquisició de coneixements, habilitats o competències específics; de format flexible i adaptable a les diverses necessitats i limitacions de disponibilitat, sobretot de l'alumnat adult, incloent-hi l'ús de la modalitat virtual.

Fotografies 

 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions