L’UJI lliura les distincions extraordinàries a Paula Bonet, el Consorci Provincial de Bombers de Castelló i l’Aula Debat Dones del Grau La Universitat també ha distingit el PAS i PDI amb 25 anys en actiu i ha lliurat els Premis d’Innovació Educativa  

21/06/2023 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I ha lliurat les distincions extraordinàries a la pintora i escriptora Paula Bonet, al Consorci Provincial de Bombers de Castelló i a l’Aula Debat Dones del Grau en reconeixement a la seua contribució a principis i valors que l’UJI incorpora com a principis rectors de la institució. En l’acte, celebrat al Paranimf, també s’han lliurat els Premis d’Innovació Educativa i s’ha reconegut al personal d’administració i serveis (PAS) i al personal docent i investigador (PDI) que compleix 25 anys de servei a la Universitat.

La rectora de l’UJI, Eva Alcón, ha destacat que aquest acte serveix per a «renovar la militància de l’UJI en la defensa de la igualtat de gènere, la cultura amb capacitat crítica i transformadora i el compromís social, uns valors que estan representats per les persones i entitats guardonades a través de la seua trajectòria i amb els quals contribueixen a la construcció d’una societat més justa».

Així mateix, ha felicitat els grups guardonats amb els Premis d’Innovació Educativa perquè aquesta innovació suposa «no només posar l’èmfasi en la docència, sinó anar més enllà i promoure pràctiques docents amb un valor afegit per a l’estudiantat, per al seu aprenentatge, amb noves metodologies, i compromeses amb els valors de la Universitat».

La rectora també ha donat l’enhorabona al personal que compleix 25 anys de servei públic a l’UJI perquè «no seríem la Universitat que som sense el nostre PAS i PDI» i ha posat en valor la tasca que realitzen dia a dia, la qual ha servit per a posicionar l’UJI com a centre de referència en formació i recerca.

Pel que fa a les distincions extraordinàries de l’UJI, s’ha atorgat aquest reconeixement a la pintora i escriptora Paula Bonet, guardonada per la Generalitat Valenciana amb la Medalla al Mèrit Cultural en 2018, pel seu compromís amb la cultura. És llicenciada en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València en l'especialitat de pintura, i ha completat la seua formació a Santiago de Xile, Nova York i Urbino. El seu treball se centra en la pintura a l'oli, gravat i escriptura. Ha realitzat nombroses exposicions tant en l’àmbit nacional com internacional i també ha publicat una desena de llibres.

També ha rebut aquesta distinció el Consorci Provincial de Bombers de Castelló pel seu compromís social, amb prop de 120.000 serveis realitzats, des de la creació del primer parc al 1988, en atenció a emergències a l’àmbit provincial, la prevenció per a garantir la seguretat integral de la població i l’extinció d’incendis forestals en condicions especialment adverses, com ara els de Bejís a l'agost de 2022 i, el més recent a Villanueva de Viver.

Finalment, l’Aula Debat Dones del Grau també ha rebut una de les distincions extraordinàries pel seu compromís amb l’equitat de gènere. L’Aula es va crear el 1987 com a lloc de trobada entre dones per a avançar en la integració i la igualtat i fomentar la cultura al Grau. Va ser pionera al Grau en l'organització d'actes socioculturals i convoca jornades de salut i interculturals, xerrades, debats, exposicions, repartiment d'aliments i mercats solidaris amb una perspectiva de gènere.

D’alta banda, l’UJI ha distingit amb el pin d’argent al PAS i PDI que du 25 anys en actiu a la Universitat com a reconeixement al seu treball. Rafael Vilar i Auxiliadora Sales han sigut els encarregats d’intervindre en representació d’aquests col·lectius, respectivament.

A més, Eva Alcón i el delegat de la rectora per a la Transformació Docent, la Comunicació i la Direcció del Gabinet, Francesc Esteve, han lliurat els Premis d’Innovació Educativa a quatre projectes, un de cada centre, que han fet possible un canvi en la docència per part del professorat tant amb experiència com novell.

Per l’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals, el projecte guanyador ha sigut «Desenvolupament del projecte docent de les assignatures EI1038-41 mitjançant l’Aprenentatge Basat en projectes (ABP)»; en la Facultat d’Humanes i Ciències Socials s’ha guardonat el projecte titulat «Pedagogia feminista crítica i Literatura Infantil i Juvenil»; per la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques s’ha premiat el projecte «Ferramentes de gamificació i recursos audiovisuals per la docència en direcció d’empreses», i en la Facultat de Ciències de la Salut el premi ha sigut per al projecte «Una visita a l’Hospital: Fuita Room educatiu per a la docència pràctica de Psicopatologia».

Fotografies ! Video

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions