BECADI 2023, SL es constitueix com empresa basada en el coneixement de l’UJI

28/06/2023 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón; la investigadora del Departament de Psicologia Bàsica, Clínica i Psicobiologia de l’UJI Micaela Moro, i Maria Izaskun Manuel Lladós, coordinadora clínica en el Centro Psicos, han participat en l’acte de constitució d’una nova empresa basada en el coneixement (EBC) de l’UJI, BECADI 2023, SL. A l’acte també ha assistit el vicerector d’Innovació, Transferència i Divulgació Científica, David Cabedo.

Aquesta empresa es crea amb la intenció d’explotar coneixement i tecnologia de la qual la Universitat Jaume I és titular, originada a partir dels resultats d’investigació amb títol «BECAD-batería de evaluación de la capacidad y el desempeño». Entre les activitats que desenvoluparà es troba la comercialització digital d’escales d’avaluació del funcionament humà i la discapacitat. En aquest àmbit, cal destacar que la professora Moro ha desenvolupat ferramentes per a la valoració de l’autonomia de persones amb diversitat funcional, l’establiment d’objectius de rehabilitació, l’avaluació de l’eficàcia del seu tractament i la seua evolució en el temps. Es tracta d’una tecnologia basada en la Classificació Internacional del funcionament, la discapacitat  i la salut de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i que permet avaluar el grau d’autonomia d’una persona en les diferents àrees.

D’altra banda, l’EBC també impartirà formació en línia sobre les escales d’avaluació i altres temes relacionats amb el funcionament humà i la discapacitat.

BECADI 2023, SL formarà part de la comunitat d’Espaitec, Parc Científic i Tecnològic de la Universitat Jaume I de Castelló.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions