La Càtedra bp de l'UJI entrega els diplomes als premiats pels seus treballs finals de grau i màster i tanca maig amb diverses activitats

26/05/2023 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Càtedra bp de Medi Ambient Industrial de la Universitat Jaume I ha celebrat l'acte de lliurament de diplomes als guanyadors dels premis als millors treballs finals de grau (TFG) i màster (TFM) relacionats amb el medi ambient industrial. Els premiats d'aquesta última edició són Laura Torca (premi TFM), Andrea Parreño (premi TFG), Ramon Vicent Guimerà (accèssit TFG) i Adrián Fernández (accèssit TFG).

Els premis, dotats amb 1.000 euros per al millor TFM i el millor TFG, i amb 750 euros per als dos accèssits de TFG, reconeixen la qualitat i l'esforç dels estudiants de l'UJI que fan treballs relacionats amb el medi ambient industrial i fomenten la investigació i la transferència de coneixement en aquest àmbit.

El focus dels treballs s'ha posat en temes com el cicle de vida de producte, la millora de processos en la indústria petro-química, l'electrificació de processos industrials o la cerca de fluids refrigerants de menor impacte ambiental.
Els premiats, exceptuant Adrián Fernández en trobar-se treballant fora, van rebre els seus guardons de mans dels directors de la Càtedra bp: Eliseo Monfort, Ana Gozalbo i María José Orts.

A més, com a part del reconeixement, van realitzar una exposició pública dels seus projectes per a altres estudiants i professors de l'UJI, en la qual van explicar els objectius, la metodologia i els resultats del seu treball.

Visita a la refineria de bp a Castelló
Dins de les seues activitats formatives i docents per al mes de maig, la Càtedra bp ha programat per a aquest divendres 26 una visita a les instal·lacions de bp en el Serrallo a la qual assistirà un grup d'estudiants de 4t d'Enginyeria Química, concretament de l'assignatura de Tecnologia del petroli i petroquímica.

Aquesta visita és una oportunitat perquè l'alumnat de l'últim curs puga conéixer el funcionament d'una planta industrial complexa.

Tallers per a secundària i participació en el Congrés de l'Associació Espanyola per a l'Economia Energètica
També durant aquest mes de maig, la càtedra ha realitzat dues noves sessions de tallers formatius per a secundària, concretament als centres IES Politècnic de Castelló de la Plana i IES Torrelló d'Onda.
Aquests cursos es realitzen per segon any consecutiu i tenen com a objectiu acostar la ciència i el medi ambient als alumnes d'ESO i Batxillerat, fomentant la vocació científica.

Finalment, aquest passat 25 de maig la càtedra va organitzar la conferència «Coping with the energy crises- a German perspective», impartida pel professor Andreas Löschel de la Ruhr University Bochum. Aquesta conferència s'emmarca en el XVIII Congrés de l'Associació Espanyola per a l'Economia Energètica: adaptació a la crisi energètica, oportunitats per a la indústria, pobresa i desenvolupament regional, que s'ha celebrat aquests dies a la Universitat Jaume I.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions