Les universitats públiques valencianes avancen en el projecte ProDigital per a la millora de les competències digitals El projecte, coordinat per l'UJI, està finançat pel programa UniDigital del Ministeri d'Universitats i compta amb un pressupost de prop de 900.000 euros

19/04/2023 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I ha reunit hui a representants de les universitats públiques valencianes en el marc del projecte ProDigital, coordinat per l’UJI, per a l’avaluació, millora i certificació de competències digitals.

Després de més d’un any de treball i de reunions virtuals de seguiment del projecte, aquesta és la primera que es realitza de manera presencial, i ha servit per posar en comú els recursos educatius desenvolupats per les universitats, i revisar la plataforma web, que s’obrirà a partir del proper curs.

Aquest és un projecte finançat pel programa UniDigital, una convocatòria del Ministeri d’Universitats en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, i que compta amb un pressupost de prop de 900.000 euros.

Amb el projecte ProDigital es pretén la millora de les competències digitals del personal universitari, de l’estudiantat i de la societat en general, mitjançant la creació de recursos educatius oberts, digitals i multimèdia. Tot aquest material estarà agrupat en un nou portal compartit de les universitats valencianes, i permetrà treballar aspectes com ara l’alfabetització informacional, el tractament i visualització de dades, la creació de continguts digitals, la programació, l’ètica digital o la ciberseguretat, entre d’altres.

Aquest projecte, coordinat per Francesc Esteve, delegat de la rectora per a la Transformació Docent, parteix de l’experiència pilot desenvolupada dins del Pla UJI Digital, i permet desenvolupar algunes de les seues línies i accions previstes per a 2023.

A més, s’alinea amb l’estratègia institucional de l’UJI, com és el Pla d’Acció de Govern 2023-2026, impulsant la generació de materials docents i recursos educatius oberts, i reforçant la formació i certificació en competències transversals de l’estudiantat, com ara la digital.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions