Col·laboradors d’ARU coneixen la seu del Parlament Europeu a Brussel·les i entrevisten europarlamentaris Vuit estudiants de diferents universitats acosten la realitat de la UE a Brussel·les amb el projecte «Euroconexión» que finalitza després de cinc anys

31/03/2023 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Estudiants de diverses emissores de l'Associació de Ràdios Universitàries d'Espanya (ARU), entre les quals es troba l'estudiant de Periodisme i col·laboradora de Vox UJI Ràdio, Evimar Aranguren, han visitat la seu del Parlament Europeu a Brussel·les amb motiu del final del projecte «Euroconexión». El viatge es deu a la col·laboració entre ARU i l'Oficina Espanyola de Premsa del Parlament Europeu amb la finalitat d'acostar la política europea als joves i, en general, a la comunitat universitària a través d'un programa de ràdio.

En aquesta ocasió, han participat un total de huit estudiants de les emissores de la Universitat Nebrija, Universitat Europea de Madrid, Universitat de Vic, Universitat Jaume I, Universitat d'Extremadura, Universitat d'Almeria, Universitat de Navarra i Universitat Miguel Hernández.

Així, l'estudiantat s'ha acostat a la realitat de la Unió Europea a través d'entrevistes a europarlamentaris de diferents grups polítics amb els quals han abordat temes d'actualitat com l'ajuda militar a Ucraïna, la intel·ligència artificial o les noves regles de la UE sobre la publicitat política.

Programa final del projecte «Euroconexión»
D'altra banda, els components de la delegació de ARU han realitzat un programa especial d'una hora de duració amb el qual es posa el punt i final al projecte «Euroconexión» iniciat en 2018. Coordinat per Asunción Niñoles de la Universitat Miguel Hernández, i Leonor Real de la Universitat d'Extremadura, el programa ha comptat amb la participació del director de mitjans del Parlament Europeu, Jesús Carmona; Leticia Casañ, de la Delegació de la Comunitat Valenciana a Brussel·les i Patricia Nuñez, directora de l'Oficina d'Extremadura a Brussel·les. L'espai s'ha completat amb el debat final de l'estudiantat i el comiat institucional en el qual s'ha fet un recorregut i balanç del projecte.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions