El Repositori de la Universitat Jaume I se situa entre els 150 primers del món en el rànquing de repositoris institucionals

10/03/2023 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El Repositori de la Universitat Jaume I es troba en el lloc 144 del món d’un total de 3.922 repositoris institucionals, segons l’última edició del Transparent ranking: Institutional Repositories by Google Scholar. En l’àmbit espanyol, el Transparent ranking: OA repositories and portals in Spain by Google Scholar situa el repositori de la universitat pública de Castelló en la posició 13 de 63 repositoris institucionals universitaris. Es manté així la tendència positiva dels últims anys de millora contínua del posicionament del Repositori UJI, que es valida com una infraestructura clau per a donar a conèixer la investigació en accés obert que es du a terme a la Universitat Jaume I.

Els dos rànquings, elaborats pel Laboratori de Cibermetria, del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), mesuren el nombre de publicacions científiques, articles principalment, que es poden trobar en accés obert des de Google Scholar, que és actualment el cercador més utilitzat al món per a cercar articles acadèmics. D’aquesta manera, es pot comprovar el grau de visibilitat que té la producció científica de l’UJI, així com l’impacte que té el repositori institucional de la Universitat Jaume I.

El Repositori UJI conté actualment 65.878 documents, dels quals 16.827 corresponen a la producció del personal investigador de la Universitat. D’aquests documents, prop d’un 75% estan en accés obert, és a dir, que es pot llegir i compartir el text complet des de qualsevol lloc i dispositiu.

La Biblioteca, encarregada de la gestió del Repositori de l’UJI, treballa diàriament per mantenir els estàndards de qualitat de la informació proporcionada i per a donar la màxima visibilitat a la producció científica universitària, apostant per la ciència oberta respectant sempre els drets de propietat intel·lectual.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions