La Universitat Jaume I i l’Ajuntament de Castelló impulsen la segona edició del Premis al Talent Emprenedor de l’Estudiantat UJI Els premis estan dotats amb un import total de 125.000 euros i s’hi estableixen tres categories diferents

09/03/2023 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I, a través de la Càtedra INCREA d’Innovació, Creativitat i Aprenentatge adscrita al Vicerectorat d’Innovació, Transferència i Divulgació Científica, i l’Ajuntament de Castelló han presentat la segona edició dels Premis al Talent Emprenedor de l’Estudiantat de l’UJI, que tenen com a objectiu impulsar les iniciatives emprenedores de l’estudiantat de l’UJI així com de titulats i titulades recents per a donar resposta a reptes ambientals, socials i econòmics de la ciutat.

La presentació d’aquesta segona edició ha sigut a càrrec del vicerector d’Innovació, Transferència i Divulgació Científica, David Cabedo, i la regidora d’Ocupació de l’Ajuntament de Castelló, Patricia Puerta.

David Cabedo ha assenyalat que «aquests premis representen l’oportunitat de reconèixer el talent i potenciar la creativitat i l’emprenedoria entre l’estudiantat, a més de suposar una motivació addicional per a estimular aquestes competències transversals, que són claus per a la formació integral del nostre estudiantat». 

Així mateix, ha destacat l’èxit de la primera edició «no només per la gran quantitat de participants, amb 46 projectes presentats, sinó per la qualitat de les propostes». En aquest sentit, ha explicat que el primer premi a l’acceleració empresarial ha permès que Cebimat, l’spin off que va resultar guanyadora, pose en marxa un laboratori propi a Espaitec, el Parc Científic i Tecnològic de l’UJI, des d’on desplega els serveis que ofereix per la biodegradació de plàstics.

Per la seua part, la regidora d'Ocupació, Patricia Puerta, ha destacat que l'Ajuntament de Castelló destinarà 150.000 euros a aquest projecte, dels quals 125.000 seran destinats íntegrament a premis en tres categories «que persegueixen promoure l'emprenedoria i la creació d'empreses en àmbits estratègics de la ciutat».

«Amb aquesta segona edició renovem l'aposta del govern municipal per aquest projecte que promou la creativitat, la innovació i la creació de noves empreses per part de l'estudiantat de la Universitat Jaume I», ha destacat. Així, Puerta ha posat en valor la sinèrgia entre totes dues administracions «per a impulsar i promoure l'emprenedoria entre l'estudiantat de l’UJI».

La convocatòria contempla premis en tres categories diferents: acceleració empresarial UJI-Ajuntament de Castelló per a les millors noves empreses de recent creació, premi al talent estudiantil amb vocació emprenedora, i premi estudiantil d’idees disruptives vinculades a reptes de futur en àmbits estratègics per a la ciutat de Castelló de la Plana.

La categoria d’acceleració empresarial, amb un primer premi dotat amb 30.000 euros i fins a tres accèssits de 20.000 euros, premiarà les noves empreses amb les millors iniciatives emprenedores de triple impacte que aprofiten les xarxes de recursos locals, amb una idea innovadora, potencial internacional i viabilitat comercial.

En la categoria al talent estudiantil amb vocació emprenedora es reconeixeran els projectes amb les millors iniciatives emprenedores de triple impacte que podran ser desenvolupades en qualsevol de les branques de coneixement que es troben als plans d’estudis de les universitats espanyoles (Arts i Humanitats, Ciències, Ciències de la Salut, Ciències Socials i Jurídiques, Enginyeries i Arquitectura). En aquesta categoria es podran atorgar fins a cinc premis dotats amb 4.000 euros cadascun.

Per últim, el premi estudiantil d'idees disruptives vinculades als reptes de futur en àmbits estratègics per a la ciutat de Castelló de la Plana premiarà les solucions creatives que tinguen en compte els objectius ODS, que aprofiten les xarxes de recursos locals i amb impacte d’innovació en la solució. Es podran concedir fins a cinc premis de 3.000 euros cadascun.

El termini de presentació de sol·licituds i de la resta de la documentació requerida finalitza el 30 de març.

Més informació i bases: http://www.premisemprenedoria.uji.es/ - Vídeo

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions