AlumniSAUJI celebra el Dia Alumni per commemorar el 20è aniversari de creació de la SAUJI

03/03/2023 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

AlumniSAUJI ha commemorat el vintè aniversari de la creació de la SAUJI, embrió del programa d'antic alumnat de la Universitat Jaume I, amb la celebració del Dia Alumni en un acte celebrat el 3 de març al saló d’actes de la Facultat de Ciències de la Salut de l’UJI.

En el Dia Alumni s’ha retut homenatge als 140 membres més fidels d’AlumniSAUJI que porten més de 20 anys fent costat al moviment alumni. Aquests Incondicionals Alumni han rebut un carnet commemoratiu de mans de la rectora, Eva Alcón; el president de la SAUJI, José M. Arquimbau, i la vicerectora de Cultura, Llengües i Societat, Carmen Lázaro. A més, com agraïment pel seu suport, gaudiran d’un any de quota gratuïta com AlumniSAUJI Premium.

En la seua intervenció, la rectora de l’UJI ha compartit testimonis d’antigues i antics alumnes per a evidenciar que «hi ha tantes maneres d’entendre i recordar la Universitat com persones que la fan possible i l’han fet possible», però que per damunt de tot hi ha un sentiment d’estima i agraïment.

Per això, Alcón ha subratllat la «responsabilitat que tenim, especialment des del Consell de Direcció, de mantenir viu aquest vincle i treballar per a potenciar i ampliar les iniciatives per a consolidar la comunitat alumni de l’UJI». «Sabem que una vegada titulades i titulats, canvia la intensitat i la perspectiva de la relació amb la Universitat, però no volem que es trenquen els vincles», ha insistit.

Per seua part, el president de la SAUJI, José M. Arquimbau, ha recordat els inicis de l’associació i ha agraït el suport que sempre ha tingut de la Universitat Jaume I. En la seua intervenció ha realitzat un recorregut per diferents fites destacades en els darrers anys com ser la seu de la Trobada Nacional i Iberoamericana d’entitats d’antics alumnes de les universitats espanyoles; la celebració de la Festa Alumni al Grau amb un concurs de bandes musicals on les donacions dels assistents es van destinar a beques per a estudiantat universitari o les diferents distincions de socis honorífics.

Un altre dels moments emotius han sigut el nomenament dels nous Alumni Destacats: l'escriptora i professora Rosario Raro, els fundadors de l'empresa tecnològica Cuatroochenta, Alfredo Cebrián i Sergio Aguado, i la periodista i divulgadora amb La Gata de Schrödinger, Rocío Vidal.  Aquest antic alumnat de l’UJI ha rebut el reconeixement per la seua aportació al seu camp professional i per la seua rellevància com a ambaixadors i ambaixadores de la marca UJI.

En acabar els reconeixements, els Alumni Destacats han participat en la taula de debat «De la universitat al món professional: necessitats i reptes actuals» moderada per la periodista d’À Punt Media, i també antiga alumna de l’UJI, Marta Ventura. En aquest debat, que s’ha emès en directe i que es pot veure en YouTube, s’han abordat els reptes i necessitats dels graduats i graduades quan s'incorporen al mercat laboral.

 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions