L'UJI commemora el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

05/12/2023 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I ha celebrat el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que es commemora el 3 de desembre, amb una lectura pública col·lectiva de la Convenció dels drets de les persones amb discapacitat.

En la lectura, que s'ha realitzat a l'Àgora davant del local de la Unitat de Diversitat i Discapacitat, han participat més de 50 membres de la comunitat universitària i de diverses entitats.

En finalitzar la lectura, la companyia de teatre Maset de Frater ha representat la performance «Tres vides, tres històries».

Dades de la Unitat de Diversitat i Discapacitat

Des de la Unitat de Diversitat i Discapacitat de l'UJI es dona suport a 371 persones amb necessitats específiques de suport educatiu, de les quals 156 tenen una discapacitat reconeguda, amb una prevalença de la discapacitat física (60 persones), seguida de discapacitat sensorial (auditiva 14 persones i visual nou persones) i Trastorn de l'Espectre Autista (20 persones).

D'altra banda, les 215 persones restants presenten diagnòstics permanents amb repercussió en els estudis com a dislèxia, trastorn per dèficit d'atenció amb o sense hiperactivitat, problemàtiques psicopedagògiques, malalties cròniques, etc.

En la Unitat es treballa amb l'estudiantat per a garantir l'accessibilitat als estudis, instal·lacions i serveis, i també amb el professorat. L'objectiu principal és l'accés al contingut d'estudi, però sense oblidar la part social de relació amb els companys, professorat i la participació en la vida universitària.

Fotografies

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions