L’UJI celebra el Dia del Llibre Valencià

27/11/2023 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I ha celebrat la setena edició del Dia del Llibre Valencià, organitzat per la Biblioteca, amb l’Observatori Lingüístic de l’UJI, el Col·lectiu Universitat Jaume I per la Llengua i la Cultura (CULC) i l’Associació Cívica Tirant lo Blanc, amb la col·laboració del Voluntariat Lingüístic del Servei de Llengües.

La jornada s’ha iniciat amb un creuallibres a l’Àgora i la visita a les instal·lacions de la Biblioteca per a, a continuació, presentar les noves adquisicions de llibres valencians per part de la Biblioteca en el marc de la campanya «Tria llibres valencians i en valencià», amb la qual s’han adquirit obres per al temps d’oci proposades pels usuaris i usuàries. En total, s’han adquirit 83 obres (62 novel·les, 13 obres de literatura infantil i juvenil, quatre de poesia, i quatre còmics), de les quals s’han adquirit 18 obres publicades recentment per autors/es de la província de Castelló.

Les publicacions adquirides estan escrites en llengua valenciana o bé estan publicades per editorials valencianes en qualsevol llengua como ara Bromera, Media Vaca, Sargantana, Drassana i Editorial Neopatria. Pel que fa a les editorials de Castelló, s’han adquirit títols d’Edicions el Pont (Benassal), La Pajarita Roja (Castelló), Onada Edicions (Benicarló), Sar Alejandría (Castelló), Trencatimons (La Vall d’Uixó) i Unaria (Castelló). Concretament, d’aquestes noves adquisicions, el 81% són en valencià i el 19% en castellà.

En la presentació de les noves adquisicions també s’han exposat 10 títols en valencià editats pel Servei de Publicacions de la Universitat Jaume I.

El programa d’activitats s’ha completat amb la xerrada «Periodisme i poesia, professió i creació» per part de la periodista d’À Punt i poetessa Susanna Lliberós.

Fotografies

Vídeo

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions