Jorge Alcañiz Ull, enginyer en Tecnologies Industrials per la Universitat Jaume I de Castelló, ha rebut el VI Premi Acerinox pel seu treball final de grau «Diseño y montaje de una máquina trituradora de hielo, con cinta de alimentación y sistema de cribado», en un acte que s'ha celebrat a l'Escola de Doctorat i Consell Social de l'UJI. Prèviament a l’acte de lliurament, una delegació d’Acerinox ha visitat diversos laboratoris i grups d’investigació de l’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals amb l’objectiu d'estudiar possibles projectes de col·laboració conjunta.
L'acte ha comptat amb la presència de David Cabedo, vicerector d'Innovació, Transferència i Divulgació Científica de l'UJI; Bernardo Velázquez, conseller delegat d’Acerinox; Ana Piquer, directora de l'Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals i tutora del treball premiat; José Antonio Odriozola, catedràtic de la Universitat de Sevilla i president del jurat del VI Premi Acerinox, i Juan Antonio Bertolín, director d'Espaitec, Parc Científic i Tecnològic de l'UJI.
Bernardo Velázquez ha sigut l'encarregat de lliurar el guardó, dotat amb 3.000 euros i al qual pot aspirar l'estudiantat universitari que realitze el seu projecte de fi de carrera, grau o màster relacionat amb l'acer inoxidable. L'objectiu del premi és fomentar el coneixement i les aplicacions d'aquest material entre els joves arquitectes i enginyers en l'àmbit nacional.
El vicerector d'Innovació, Transferència i Divulgació Científica, David Cabedo, ha donat l'enhorabona a l'estudiant premiat i ha assenyalat que aquest guardó és «un motiu d'orgull per a tu i per a aquesta universitat, però també un compromís de tots dos amb la societat per a contribuir al servei del progrés social». En aquesta línia, ha subratllat la importància de la transferència del coneixement que es produeix a partir de la recerca científica tant en l'àmbit científic, com en el social i empresarial, i ha destacat que «aquest premi és un clar exemple d'activitat orientada a la promoció d'aquesta transferència».
Per la seua part, el conseller delegat d’Acerinox també ha felicitat el guanyador del concurs i ha agraït l'esforç de tots els participants, a més de destacar l'altíssim nivell dels projectes. Velázquez ha volgut subratllar «la importància de la col·laboració entre empreses i universitats com a mecanisme d'impuls de nous talents i eines de formació. La universitat sempre ha sigut, és i serà el nostre planter».
L'impuls de la formació és un eix estratègic per al Grup Acerinox, així com la seua relació amb les universitats. En el curs acadèmic 2021-2022, a través de CEDINOX, l'Associació per al Desenvolupament de l'Acer Inoxidable a Espanya, s'han impartit 37 cursos gratuïts en 27 universitats espanyoles, als quals van assistir 1.375 alumnes i 98 professors.