La Societat Espanyola del Dolor incorpora la promoció de l'activitat física en el pacient amb càncer en la Declaració d'El Escorial 2022 sobre dolor oncològic

21/07/2022 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El director de la Càtedra d'Activitat Física i Oncologia «Fundació José Soriano Ramos», Eladio J. Collado Boira, degà de la Facultat de Ciències de Salut, ha participat en el curs d'estiu «Abordatge del dolor oncològic: l'alleujament és possible» organitzat per la Societat Espanyola del Dolor sota la direcció de la cap de la Unitat del Dolor en el Complex Hospitalari Universitari d'Orense, Luz Canovas Martínez, dins de la programació que la Universitat Complutense de Madrid celebra a San Lorenzo del Escorial.

El dolor associat al càncer i els seus tractaments és un seriós problema que afecta entre un 30 i un 50% dels pacients adults que reben tractament actiu contra el càncer. Les conseqüències del dolor del càncer que no s'alleuja són devastadores i poden incloure deterioració funcional, immobilitat, aïllament social i angoixa emocional i espiritual. Durant la ponència «Activitat física, oncologia i resultats: invertir en vida», Collado ha explicat el treball que es realitza des de la càtedra a través de diferents activitats, així com els resultats d'investigació obtinguts.

Els excel·lents resultats obtinguts en el grup de pacients oncològiques en els programes realitzats per la Càtedra d'Activitat Física i Oncologia «Fundació José Soriano Ramos» de l'UJI han portat la Societat Espanyola del Dolor a incorporar, en la Declaració d'El Escorial 2022 sobre l'abordatge del dolor oncològic, el punt número 6 del decàleg d'actuacions que diu «Promocionar els beneficis de l'activitat física en el pacient amb càncer millorant la funcionalitat i la qualitat de vida, tenint en compte que quan parlem de pacients amb càncer no hauria de tractar-se de sobreviure sinó de VIURE».

El director de la Càtedra de l'Activitat Física i Oncologia «Fundació José Soriano Ramos» de la universitat pública de Castelló, en nom de tots els professionals que en formen part, ha mostrat la seua satisfacció per aquest reconeixement i pel fet que diferents col·lectius professionals sanitaris valoren el treball que es realitza i s'aprecie com a positiva la repercussió de l'exercici físic sobre la qualitat de vida dels pacients oncològics.
 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions