Banco Santander ha invertit més de dos-cents mil euros en beques, ajudes i premis per a l’estudiantat de la Universitat Jaume I

02/08/2022 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

L'aposta per l’educació, l’emprenedoria i l’ocupació de Banco Santander ha permès a prop d’un centenar d’alumnes de la Universitat Jaume I de Castelló aconseguir suport per a continuar els seus estudis universitaris de grau, màster i doctorat; comptar amb nous equips informàtics; realitzar estades a Àsia; participar en intercanvis en universitats espanyoles i europees o portar a terme un projecte empresarial. En aquest curs acadèmic els programes de beques, ajudes i premis per a l’estudiantat han sigut vuit.

Les Beques Salari UJI Excelentia, amb un import global de 50.000 euros, tenen com a objectiu incentivar la matrícula de les dones en els graus de l’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals vinculats a les àrees STEM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques). Les beneficiàries han sigut Andrea Belén Cretu, Lluïsa Nieddu Vicent, Ángela Ausina Sánchez i Maria Daniela Pérez Tortolero, per al primer curs, i Empar Ferrer Nácher, Sandra Ferrer Giménez, Oumaima Ech Chdig i Miguel Gracia Monforte, que han renovat la beca concedida en cursos anteriors.

Les persones beneficiàries de les Beques per a estudiantat llatinoamericà per a cursar estudis de màster, dotades amb un import global de 70.000 euros, han sigut 19, de les quals 16 són en modalitat presencial, dos a distància i una semipresencial: Alfonso Rodríguez Gallego, Berenice Tovar Batista, Daniela Belén Calmels Arancibia, Ana Sol Medina, Manuel Andrés Domínguez Colorado, Paola Arévalo Madrid, Washington Medina Moscoso, Estenia Michel, Carlos Andrés Pardo Vargas, Eugene Michel, Diana Maria Uribe Muentes, Orlando José de la Ossa Vergara, José Víctor Palomino Moya, Susan Josselyn Sánchez Meza, Vladimyr Joseph, Jean Junior Joseph, Catalina Maitena Padilla, Rose Guirlene Lafortune, Marco Alesandro Tortarolo. A més, s’ha renovat la beca a tres estudiants: Tauana Bortolotto do Carmo, Jessica Magaly Ochoa Parra i Dorothie Paul, dues en modalitat presencial i una a distància.

Les Ajudes Santander Tecnologia/Conecta tenen el propòsit de reduir la bretxa digital entre l’estudiantat amb l’adquisició de material informàtic, que se cedeix en préstec durant un any, i l’aportació de 350 euros per a la connectivitat. En l’última convocatòria s’han concedit 13 ajudes a Fatma Maria El-Khininy, Imanol Eduardo Sosa Montalbán, Cristina Sánchez García, Thiago Tomás Iglesias Bes, Lea Godinez, Ester Mbomio Lagar, Linet López Casines, Jotham Jea Akaka, Aroa Núñez Peiró, Alina Alexandra Iván, Pilar Capitán Carro, María Gómez Rodríguez i Alejandro García López.

El programa d’Ajudes per a l’estudiantat de doctorat llatinoamericà, amb un import global de 25.000 euros, per a contribuir a sufragar les despeses de matrícula de doctorat, d’allotjament, manutenció, transport i altres relacionades amb la seua estada a la universitat pública de Castelló, ha concedit cinc ajudes, tres noves a Víctor Gamal Muzaber, Cristina del Pilar Buenaño Mariño, i Christopher Rodrigo Abdalá Morales Fuentes i dues renovacions a Virginia Viñoles Cosentino i Keilly Yuliana Rodríguez Vaca.

En el programa de Beques per a estudis de màsters universitaris oficials, dotat amb un import global de 30.000 euros, l’estudiantat beneficiari ha sigut: Matheus Sampaio Galvao, Raquel Maldona Hernando, Renelyn Lastimosa, Carla Martínez Gascón, Robeants Nicolas Charles-Pierre, Sariah de los Ángeles Giraldo Narcizo, Sandra Sánchez Redín, Reinaldo Silvia Miralles Lorenzo, Ana Belén Camino Carrasco, Roser Salvá Pastor, Francisco Juan Aguilar Fernández, Mabel Almendros Vidal, Claudio Pastrana Díaz, Andrea Lara Ramírez, Janire Itsaso Bilbao Timiraos, Pierre Richard Murat, Aitana González Llopis, Ruth Marco Miralles, Zorayda Rojas Moreno, Maria Ibáñez Vives, Jaime Allepuz Gallego, Miriam Martínez Cutillas, Carolina Fernández Saix, Alexandra Duarte Figueiredo, Marta Balaguer Palomo, Paula Valero Sala, Maria Galmes Ribas, Ana Galmes Ribas, Verónica Beltrán Granell i Gerard Vallverdú Mercadé.

En el Programa d’intercanvi d’estudiants amb centres de la zona asiàtica (Rússia, Kazakhstan, Japó, Indonèsia, Taiwan i Corea) per a afavorir la mobilitat durant un semestre de l’estudiantat de l’UJI per un import global de 27.000 euros, s’han concedit set ajudes a Valeria Sevilla Martínez, Edmee Montolio Ripollés, Elías Martínez Soriano, Manuel Sosa Chisvert, Francisco Javier Bonet Ramón, Pablo Pitarch Lim i Lidia Urios Requeni.

La convocatòria d’Ajudes de mobilitat per a l’estudiantat de doble títol internacional (DTI), amb un import global de 25.000 euros, ha concedit 16 ajudes econòmiques per a finançar els estudis durant l’estada realitzada en la universitat de destinació i afavorir l’intercanvi educatiu, lingüístic i cultural. L’alumnat beneficiari ha sigut Sergio Arámbul Pérez, Marc Batiste Ginés, Sergi Blasco Palau, Raúl Blasco Valdazo, Clarisse Buton, Claudia Carrión Lejárraga, Albert Díaz Clausell, Carmen Dobrota, Quentin Goyet, Cristian Guillén Nebot, Julia Hernández Valls, Théo Lucas Nowakowski Nathan, Louis Rey, Pau Rosell Babiloni, Javier Sabater Gazulla, Reda Sadik El Ghoufairi, Laura Salvá Pitarch i Joan Vilar Cerisuelo. Les universitats de destinació han estat en territori francès i italià, i en la mateixa universitat pública de Castelló.

El Banco Santander finança també la convocatòria d'Ajudes UJI Emprèn OnSocial amb el propòsit de fomentar la connexió entre la universitat i el seu entorn socioeconòmic a través del foment d’iniciatives emprenedores de la comunitat universitària amb un projecte de caràcter empresarial que es trobe en un avançat estat de desenvolupament, que no s’haja materialitzat encara en la constitució d’una empresa o que aquesta tinga una antigüitat inferior a tres mesos. Els guanyadors de l’última convocatòria han sigut Maria Silvana Catasús Rojas i Miguel Porcar García.

En últim lloc, les Beques Santander Progrés, dotades amb 5.000 euros, tenem com a objecte la concessió de cinc ajudes econòmiques, una per cada facultat i escola per al millor expedient acadèmic d’un curs de grau i una per al millor expedient de curs entre tots els màsters oficials amb un pagament de 1.000 euros. Les persones beneficiàries en l’última convocatòria han estat: Houda El Abbassi El Kass (FCJE); Alba Sánchez Custodio (FCHS); Melani Mistraletti (ESTCE); Ana Martínez Martínez (FCS) i Jabkerlyn Paola Montoliu Valencia (màsters).

Des de la seua posada en marxa, el Banco Santander ha destinat més de 2.100 milions d'euros i ha fet costat a més de 790.000 membres de l’estudiantat, professionals i projectes emprenedors a través d'acords amb prop de 1.000 universitats i institucions de 15 països.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions