L’UJI i la Diputació de Castelló convoquen una nova edició dels programes per al foment de pràctiques en l’entorn rural  Es contemplen un total de 22 ajudes a través dels programes «Talent Rural» i «Impuls Rural» per a la realització de pràctiques en empreses i institucions públiques de municipis amb menys de 3.000 habitants

13/07/2022 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I, amb el suport de la Diputació de Castelló, ha convocat una nova edició dels programes «Talent Rural» i «Impuls Rural», iniciatives amb les quals es promou la realització de pràctiques formatives en empreses i entitats locals, respectivament, de l’entorn rural  per part d’estudiantat universitari.

En la seua tercera edició, el programa «Talent Rural» contempla fins a un màxim de 12 ajudes en empreses de municipis de l’interior de la província de Castelló de menys de 3.000 habitants que tinguen menys de 250 treballadors o treballadores. En concret, les ofertes estan dirigides a estudiantat de 14 titulacions, nou graus i cinc màsters amb perfils diversos en els municipis de Navajas, la Salzadella, Montanejos, Xert, Viver, les Coves de Vinromà, Albocàsser, Culla, Morella, la Vall d’Alba i Sant Mateu. 

D’altra banda, a través del programa «Impuls Rural» es promouen pràctiques en entitats locals ubicades en municipis d’interior menors de 3.000 habitants. En la segona edició d’aquest programa s’ofereixen 10 beques dirigides a estudiantat de 10 graus i dos màsters oficials amb perfils diversos en els ajuntaments d’Atzeneta del Maestrat, Benlloc, la Jana, la Todolella, la Vall d’Alba, Sot de Ferrer, Eslida i Caudiel. 

Les pràctiques es realitzaran presencialment amb dedicació a temps complet entre l’1 de setembre i el 15 de desembre de 2022. L’estudiantat beneficiari haurà de residir durant el període de pràctiques al municipi i rebrà una ajuda de 400 euros mensuals bruts com a màxim en concepte d’allotjament i despeses corrents i 300 euros bruts mensuals en concepte de borsa o ajuda a l'estudi. Podrà optar a les ajudes estudiantat matriculat a l’UJI no empadronat en el municipi on es realitzaran les pràctiques.

El termini per a presentar la sol·licitud per a optar a les ajudes finalitza el 25 de juliol de 2022. 

Fins ara, s’han beneficiat un total de 25 estudiants d’aquests programes. En concret, en les dues edicions de «Talent Rural» s’han beneficiat nou estudiants que han realitzat pràctiques en vuit empreses diferents, mentre que en la primera edició d’«Impuls Rural» es van becar 16 estudiants, sis dels quals van realitzar les pràctiques en ajuntaments i 10 en col·legis rurals. 

Vídeos de les experiències d’edicions anteriors

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions