L'extensió de Districte Digital a l'UJI enfortirà l'ecosistema tecnològic a Castelló amb la implantació de noves empreses innovadores La consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno, i la rectora de l'UJI, Eva Alcón, signen el protocol per a agilitar la construcció del centre amb el propòsit de generar i impulsar projectes d'innovació, riquesa i ocupació en l'àmbit de les noves tecnologies.

08/07/2022 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno, ha signat un protocol general d'actuació, al costat de la rectora de la Universitat Jaume I de Castelló, Eva Alcón, per a la construcció d'un centre de Districte Digital en una de les parcel·les del Parc Científic i Tecnològic de l'UJI, Espaitec.

El projecte Districte Digital Comunitat Valenciana, posat en marxa per la Generalitat Valenciana, és un hub tecnològic amb diverses seus que té la finalitat d'atraure empreses tecnològiques i innovadores amb el propòsit de generar i impulsar projectes d'innovació, riquesa i ocupació en l'àmbit de les noves tecnologies.

La consellera Josefina Bueno ha indicat que «el protocol forma part de la política desenvolupada per la Generalitat Valenciana per a la creació d'un ecosistema digital en el conjunt de la Comunitat Valenciana». Tal com ha afirmat Josefina Bueno, aquest ecosistema té com a objectiu «l'atracció d'empreses digitals, la creació d'una xarxa de partners i col·laboradors de Districte Digital als quals s'ofereixen diferents serveis, el desenvolupament de projectes d'innovació oberta per a convertir l'ecosistema en una factoria d'innovació, la formació i generació de talent i donar suport a la transformació digital del teixit productiu».

La consellera ha recordat que l'extensió de Districte Digital en l'UJI és un objectiu ja marcat en el seu moment pel president de la Generalitat, Ximo Puig, que conjumina el suport privilegiat de l'UJI, com a generació de talent i innovació, i l'extensió de l'ecosistema al conjunt de la Comunitat Valenciana.

Per part seua, la rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, ha recordat el paper clau que representen les universitats en el sistema d'R+D+i i, per això, ha subratllat la importància «d'establir aquestes col·laboracions institucionals per a enfortir les capacitats científiques i tecnològiques de la Universitat». Alcón ha destacat que aquesta iniciativa «contribuirà al fet que Espaitec es consolide com a connector tecnològic i d'innovació entre la Universitat, el teixit empresarial, les administracions públiques i la societat per a afrontar els reptes de futur des d'una perspectiva col·laborativa».

Districte Digital licitarà el projecte que es realitzarà mitjançant un concurs d'idees després de la signatura d'aquest protocol. D'igual forma, es crearan mecanismes de gestió conjunta entre el Districte Digital i Espaitec per al desenvolupament de l'edifici a construir, l'índole de les empreses a implantar i els mecanismes de funcionament.

El nou edifici, que se situarà en la parcel·la 162 del campus del Riu Sec de 900 metres quadrats, permetrà ampliar la capacitat del Parc Científic i Tecnològic de la universitat pública de Castelló per a atraure empreses de la nova economia i realitzar programes conjunts entre Espaitec i Districte Digital que permetran enfortir l'ecosistema de la innovació a la província de Castelló i possibilitarà la realització de projectes i activitats conjuntes entre les dues entitats.

A partir d'ara, la Conselleria, la UJI y la Societat de Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana treballaran conjuntament en la definició de les necessitats de l'edifici i el programa de gestió i activitats conjuntes. A més, també es definiran els termes de cessió de la parcel·la i l'execució de l'edifici per a enfortir el hub d'innovació al voltant d'Espaitec, el Parc Científic i Tecnològic de l'UJI.

Vídeo de la notícia

Fotonotícia

 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions